ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πονοκέφαλος: Είναι αρκετός για να αποφύγει η γυναίκα το σεξ;

Φημολογείται ότι ο πονοκέφαλος είναι η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι γυναίκες προκειμένου να αποφύγουν το σεξ.

Πονοκέφαλος: Είναι αρκετός για να αποφύγει η γυναίκα το σεξ;

Φημολογείται ότι ο πονοκέφαλος είναι η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι γυναίκες προκειμένου να αποφύγουν το σεξ.

Υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε αυτό και ισχύει εξίσου και για τους άνδρες;

Νέα μελέτη αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι ο πόνος πράγματι επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες παρά τους άνδρες όταν πρόκειται για το σεξ. Οι άνδρες μάλιστα δε σταματούν να σκέφτονται το σεξ ακόμη κι αν αντιμετωπίζουν εξαιρετικά ισχυρό πόνο.

Η διαπίστωση αυτή προέκυψε από κλινικές μελέτες σε ποντίκια, όμως οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ισχύει λίγο-πολύ και για το ανθρώπινο είδος.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ θέλησαν να εξερευνήσουν πώς επηρεάζει ο πόνος την ερωτική επιθυμία του αρσενικού και του θηλυκού.

Έπειτα από μια σειρά πειραμάτων και δοκιμών, διαπίστωσαν ότι η λίμπιντο του αρσενικού ήταν αμείωτη όσο κι αν πονούσε. Αντίθετα, το θηλυκό είχε τάσεις απομόνωσης ακόμη και με το παραμικρό αρνητικό ερέθισμα.

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από το περιβάλλον και επηρεάζεται περισσότερο από παράγοντες όπως η αυτοπεποίθηση και οι φοβίες για τη σχέση. Αντίθετα, για τους άνδρες το σεξ είναι καθαρά… προσωπική υπόθεση.

Μέχρι τώρα, όμως, παρέμενε άγνωστο εάν αυτό το φαινόμενο οφείλεται σε βιολογικούς ή κοινωνικούς παράγοντες.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Neuroscience.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες γυναίκες είναι “επιρρεπείς” στο σεξ της μιας βραδιάς;

Τέσσερις επικίνδυνες «παρενέργειες» του σεξ

Το ψυχολογικό τρικ που ξυπνά το πάθος! (video)

Επτά πολύ περίεργες “αντιδράσεις” του ανδρικού μορίου