ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι δυσκολεύει έναν άνδρα στο σεξ

Οι σεξολόγοι μελετούν ακόμα περισσότερες πλευρές του θέματος καθώς λαμβάνουν υπόψιν τους οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να συνδέεται με την σεξουαλική ζωή, από την στιγμή που κάποιο παράπονο εκφράζεται: εθισμός στο σεξ, σεξουαλική διαστροφή (π.χ παραφιλία), σεξουαλική ταυτότητα κτλ.
Τι δυσκολεύει έναν άνδρα στο σεξ

Οι δυσκολίες που πιθανόν κάποιος άντρας αντιμετωπίζει ποικίλουν.


Υπάρχουν πολλές κατηγορίες. Οι δύο πιο σημαντικές ορίστηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από την αμερικάνικη Ψυχιατρική Ένωση. Στις μεγάλες έρευνες που έχουν γίνει για τις δυσκολίες των αντρών η κάθε χώρα διαμορφώνει το δικό της ερωτηματολόγιο.


Για τους άντρες λοιπόν, υπάρχει μια γενική ομοφωνία σχετικά με τις παρακάτω δυσκολίες: δυσκολία στύσης («στυτική δυσλειτουργία», παλαιότερα ονομαζόταν και «ανικανότητα»), πρόωρη εκσπερμάτιση (ή ταχεία εκσπερμάτιση), έλλειψη ή απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας.


Μερικές άλλες έρευνες αναφέρουν και άλλες δυσκολίες όπως: έλλειψη οργασμού, σεξ χωρίς ευχαρίστηση, πόνος κατά την διάρκεια της πράξης, άγχος πριν από την πράξη. (Τα παραδείγματα αυτά εντοπίστηκαν σε διεθνή έρευνα της Αμερικής και της Αυστραλίας.)


Οι σεξολόγοι μελετούν ακόμα περισσότερες πλευρές του θέματος καθώς λαμβάνουν υπόψιν τους οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να συνδέεται με την σεξουαλική ζωή, από την στιγμή που κάποιο παράπονο εκφράζεται: εθισμός στο σεξ, σεξουαλική διαστροφή (π.χ παραφιλία), σεξουαλική ταυτότητα κτλ. Οι σεξουαλικές δυσκολίες είναι σχετικά συχνές. Στη τελευταία μεγάλη έρευνα που έλαβε χώρα για την σεξουαλική ζωή των Γάλλων το 12% δήλωσε ότι πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωποι τουλάχιστον με μια από τις παραπάνω δυσκολίες κατά την διάρκεια ενός χρόνου: στυτική δυσκολία (2,5%), πρόωρη εκσπερμάτωση (6,5%), έλλειψη ή ανεπάρκεια της σεξουαλικής επιθυμίας (1,9%).

Διαβάστε ακόμη:

Ποιες γυναίκες είναι “επιρρεπείς” στο σεξ της μιας βραδιάς;

Πονοκέφαλος: Είναι αρκετός για να αποφύγει η γυναίκα το σεξ;




Τέσσερις επικίνδυνες «παρενέργειες» του σεξ

Το ψυχολογικό τρικ που ξυπνά το πάθος! (video)

Επτά πολύ περίεργες “αντιδράσεις” του ανδρικού μορίου