ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι ισχύει στ' αλήθεια όταν σας λέει ότι “έχει πονοκέφαλο”

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες σε ένα ζευγάρι που η γυναίκα διακόπτει ή δεν ανταποκρίνεται εξαρχής στα σεξουαλικά... καλέσματα του συντρόφου της με την αιτιολογία ότι “δεν νιώθει καλά”, “αισθάνεται πόνο/αδιαθεσία”, “έχει πονοκέφαλο” κ.α.
Τι ισχύει στ' αλήθεια όταν σας λέει ότι “έχει πονοκέφαλο”

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες σε ένα ζευγάρι που η γυναίκα διακόπτει ή δεν ανταποκρίνεται εξαρχής στα σεξουαλικά... καλέσματα του συντρόφου της με την αιτιολογία ότι “δεν νιώθει καλά”, “αισθάνεται πόνο/αδιαθεσία”, “έχει πονοκέφαλο” κ.α. Πολλοί άντρες βιάζονται να συμπεράνουν ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες και όχι πραγματικά αίτια της συμπεριφοράς της γυναίκας.

Μια έρευνα των καναδικών πανεπιστημίων του McGill και του Concordia, έρχεται να γίνει σύμμαχος των γυναικών και να δείξει ότι υπάρχει σαφής σχέση του πόνου ή/και της φλεγμονής με την σεξουαλική επιθυμία των γυναικών.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ποντίκια πειραματόζωα. Τοποθέτησαν σε κλουβιά ανά ζεύγη αρσενικά και θηλυκά ποντίκια. Διαχώρισαν το κάθε ζεύγος μέσα στο κλουβί με εμπόδια. Το άνοιγμα ανάμεσα στα εμπόδια ήταν πολύ μικρό για το μέγεθος των αρσενικών ποντικιών. Μόνο τα θηλυκά χωρούσαν να περάσουν και ως εκ τούτου, εκείνα είχαν τον έλεγχο για το αν θα υπάρξει σεξουαλική επαφή και πόσο αυτή θα διαρκέσει, αφού ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να φύγουν από τον χώρο του αρσενικού ποντικιού.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα θηλυκά ποντίκια που είχαν κάποια φλεγμονή ή/και ένιωθαν πόνο περνούσαν αισθητά λιγότερο χρόνο με το αρσενικό τους ταίρι και είχαν μειωμένη σεξουαλική διάθεση.

Αντίστοιχο πείραμα πραγματοποιήθηκε με τα αρσενικά ποντίκια να έχουν αυτήν τη φορά κάποια φλεγμονή. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η σεξουαλική επιθυμία των αρσενικών ποντικιών ήταν απαράλλαχτη ανεξάρτητα από το αν ένιωθαν πόνο ή όχι.

Τέλος, όταν χορήγησαν παυσίπονα στα θηλυκά ποντίκια του πρώτου πειράματος, διαπίστωσαν ότι αυξήθηκε η σεξουαλική τους επιθυμία και επανήλθε σε κανονικά επίπεδα.

Ο επικεφαλής καθηγητής της έρευνας, δρ James Pfaus, του Κέντρου Μελετών Συμπεριφοράς Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Concordia υποστηρίζει ότι οι διαφορές των δύο φύλων στη δραστικότητα του πόνου, όπως αυτές καταγράφηκαν στην έρευνα αυτή, μπορεί να οδηγήσουν σε μια καλύτερη κατανόηση του πώς η σεξουαλική ανταπόκριση και επιθυμία λειτουργεί στο ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Neuroscience.

Διαβάστε επίσης:

Ο κίνδυνος που κρύβει ένας καυγάς με το σύντροφο

Τα 14 μυστικά της καλής στύσης (γράφημα)

Το σεξ και η ηλικία του άνδρα. Τι να περιμένει μια γυναίκα

Σας θεωρούν όμορφους; Κάντε το τεστ με το δάχτυλο