ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Κρατήστε ζωντανό το σεξ στο γάμο

Όσα βλέπουμε στηντηλεόραση και τα περιοδικά δεν είναι και πολύ αντιπροσωπευτικά όσον αφορά τογάμο. Περισσότερο απ’ όλα, παρουσιάζουν το σεξ στο γάμο από εντελώς λάθοςσκοπιά.

Κρατήστε ζωντανό το σεξ στο γάμο

Όσα βλέπουμε στηντηλεόραση και τα περιοδικά δεν είναι και πολύ αντιπροσωπευτικά όσον αφορά τογάμο. Περισσότερο απ’ όλα, παρουσιάζουν το σεξ στο γάμο από εντελώς λάθοςσκοπιά.

Πολλά ζευγάριαπιστεύουν ότι η συγκατοίκηση θα βοηθήσει να διατηρήσουν τη σπίθα στη σεξουαλικήτους ζωή, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η ασφάλεια και το δέσιμο της σχέσηςβοηθούν πολύ περισσότερο.

Πώς γίνεταιλοιπόν μετά από αρκετά χρόνια γάμου να βρίσκουμε συνεχώς καινούρια καισυναρπαστικά πράγματα;

Πρέπει πάντα ναθυμόμαστε ότι ένας υγιής γάμος βοηθά το άτομο να εξελιχθεί και να ωριμάσει. Μέσααπό το γάμο, οι δύο σύντροφοι μπορούν να γίνουν αυτό που ονειρεύονται ναγίνουν.

Το καλό σεξ ασχέτωςτης διάρκειας της σχέσης σχετίζεται άμεσα με την κατανόηση. Για τις γυναίκες,αυτό σημαίνει πως χρειάζονται ασφάλεια και άνεση ώστε να ανοιχτούν και ναδοκιμάσουν καινούρια πράγματα. Από την άλλη, οι άνδρες χρειάζονται περισσότερη «οπτικήποικιλία», οπότε θέλουν η σύντροφός τους να φροντίζει και να περιποιείται τηνεμφάνισή της.

Μοιραζόμαστε μαζίσας όσα μας είπαν οι ειδικοί:

1. Ο εγκέφαλός μαςπαίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στο σεξ. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε για νααπολαύσουμε στο έπακρο την επαφή με το σύντροφό μας. Εάν είμαστε θυμωμένοι μετο σύντροφό μας, πρέπει πρώτα να το επεξεργαστούμε νοητικά. Ο καταπιεσμένοςθυμός δε βοηθά καθόλου στο καλό σεξ ή την ανεβασμένη ερωτική διάθεση.

2. Θα πρέπει νααγαπάμε τον εαυτό μας και να αισθανόμαστε άνετα. Αν μετά από μερικά χρόνιαγάμου έχετε «επενδύσει» σε μερικά επιπλέον κιλά, αυτό δε σημαίνει πως ήρθε τοτέλος του κόσμου. Ένα χαμόγελο και μια τρυφερή αγκαλιά σημαίνουν πολλά περισσότερα.

3. Τα ζευγάριαχρειάζονται χρόνο για να σκέφτονται το σεξ. Οι φαντασιώσεις είναι υγεία στησχέση, καθώς όσο σκεφτόμαστε το σεξ, τόσο το επιδιώκουμε. Διαβάστε ένα βιβλίο καιακούστε μουσική που θα δώσει ώθηση στη φαντασία.

4. Μην ξεχνάτε ταπροκαταρκτικά. Στο γάμο, τα προκαταρκτικά ξεκινούν με το πρωινό ξύπνημα καιδιαρκούν όλη τη μέρα. Το ζευγάρι πρέπει να παραμένει σε επικοινωνία μέσα στηνημέρα ώστε να μη χάνεται η σπίθα.

Το σεξ στο γάμο μπορεί να παραμείνεισυναρπαστικό ακόμη και μετά από πολλά χρόνια. Εξαρτάται αποκλειστικά από το ζευγάρινα διατηρήσει το ενδιαφέρον του και να έχει μια υγιή ερωτική ζωή.