Αυτά είναι τα λιγότερο ελκυστικά σημεία του σώματος!

08/12/2013 12:30 Αυτά είναι τα λιγότερο ελκυστικά σημεία του σώματος!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Bangor και Witwatersrand του Γιοχάνεσμπουργκ πραγματοποίησαν έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια είναι τα λιγότερο ελκυστικά σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με όσους θεωρούν ότι τα πόδια έχουν αισθησιακή επίδραση στα γεννητικά όργανα, η έρευνα τα κατατάσσει στη χαμηλότερη θέση από τα 41 μέρη του σώματος, από άποψη της σεξουαλικής ελκυστικότητας, με δεύτερη από το τέλος την επιγονατίδα.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό νευροεπιστημών, «Cortex», συμμετείχαν 800 εθελοντές από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε, επίσης, ότι οι άντρες έχουν σχεδόν όσες ερωτογενείς ζώνες έχει και μια γυναίκα.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το γυναικείο σώμα είναι γεμάτο ερωτογενείς ζώνες και ότι οι άντρες έχουν μόνο μία, την προφανή περιοχή των γεννητικών οργάνων», ανέφερε ο καθηγητής Oliver Turnbull από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Bangor. «Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Έχουν σχεδόν τόσες ερωτογενείς περιοχές στο σώμα τους όσες και οι γυναίκες».

Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, η πιο «διάσημη» ερωτογενής περιοχή ήταν τα γεννητικά όργανα. Με μικρή διαφορά ακολουθούσαν τα χείλη, τα αυτιά, το εσωτερικό των μηρών και οι ωμοπλάτες.