ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τέσσερις παράγοντες που καταστρέφουν την ανδρική λίμπιντο

Οι άνδρες δεν είναι πάντα... ετοιμοπόλεμοι, όπως πολλοί πιστεύουν.

Τέσσερις παράγοντες που καταστρέφουν την ανδρική λίμπιντο

Οι σεξουαλικές τους επιδόσεις εξαρτώνται από ένα σύνολο βιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων που άλλοτε εκτοξεύουν και άλλοτε καταστρέφουν την ερωτική τους διάθεση.

Δείτε τέσσερα συχνά αίτια που ρίχνουν την ανδρική λίμπιντο.

1. Η φασαρία

175434


Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι αρκετοί άνδρες δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στη σεξουαλική πράξη εάν κάτι τους αποσπά την προσοχή.

2. Οι ανθυγιεινές συνήθειες

26644


Το αλκοόλ, η κακή διατροφή και η κακή σχέση με τη γυμναστική είναι τρεις από τις κακές συνήθειες που μπορεί να βλάψουν την ερωτική ζωή των ανδρών, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mount Sinai των ΗΠΑ. Ο λόγος είναι φυσικά ότι η καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη ώστε να άνδρας να μπορεί να αποδώσει σεξουαλικά.

3. Το στρες

3755


Το στρες επηρεάζει το λεγόμενο συμπαθητικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί ή να διατηρηθεί η στύση.

4. Οι αδύναμοι μύες στην περιοχή της λεκάνης

4622


Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, εκγυμνάζουν τους μύες στη βάση της λεκάνης. Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης δείχνει ότι οι ασκήσεις αυτές δεν είναι ευεργετικές μόνο για τις γυναίκες.

Διαβάστε επίσης:

Τα 14 μυστικά της καλής στύσης (γράφημα)
Παγωτό-βιάγκρα για ανεβασμένες επιδόσεις
Οι σωματικές μυρωδιές που διεγείρουν τη λίμπιντο