ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σε ποια ηλικία κάνουν πλέον σεξ οι έφηβοι σήμερα!

Μία νέα μελέτη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία αποκαλύτπει σε ποια ηλικία κάνουν πλέον σεξ οι νέοι σήμερα, ενώ, όπως διαπιστώνεται από τα στατιστικά, οι ηλικίες ολοένα και μικρίνουν.

 

Σε ποια ηλικία κάνουν πλέον σεξ οι έφηβοι σήμερα!

Σύμφωνα με την Μονάδα, σε δείγμα 529 εφήβων της Αττικής, το 20% μέχρι τα 16 χρόνια έχει ξεκινήσει την σεξουαλική ζωή τους. Μάλιστα το 44,3% ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών , το 33% στα 15 ενώ το ποσοστό είναι μικρότερο στα 16 (2,3%) έναντι των 12 και 13 ετών (5,7% και 10,2% αντίστοιχα)!

Σύμφωνα με την κυρία Τζένη Σουμάκη Παιδοψυχίατρο, Επιστημονικά Υπεύθυνη Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί και τον Έφηβο Σπ. Δοξιάδης, «το σώμα στην εφηβεία μέσω μιας σειράς βιολογικών και ψυχολογικών μηχανισμών υφίσταται διαφοροποιήσεις. Έτσι προκύπτουν τα χαρακτηριστικά του φύλου που διαμορφώνουν την εικόνα του.

Το σώμα λοιπόν στην εφηβεία γίνεται θέατρο εκτόνωσης διεγέρσεων και συναισθημάτων μέσα από την κίνηση, τη δράση, το χορό. Απ' την άλλη οι έντονες σωματικές αισθήσεις (κολύμπι, χορός, φλερτ) και η εικόνα σώματος που «στολίζεται» με τα καλοκαιρινά φετίχ, συντελούν επίσης στη συνθήκη αφύπνισης της εφηβικής σεξουαλικότητας.»

Η κυρία Σουμάκη δίνει τις παρακάτω συμβουλές προς τους γονείς που ανησυχούν :

1. Μη φοβάστε τόσο τη σεξουαλικότητα!
2. Θυμηθείτε ότι περάσατε κι εσείς ανάλογες φάσεις
3. Είναι απλώς μια φάση ακόμα (ίσως η καλύτερη) που οδηγεί στην ολοκλήρωση της ταυτότητας
4. Εμπιστευθείτε τα παιδιά σας και τις αρχές που τους δώσατε.