ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί κάποιες γυναίκες «βάζουν στο μάτι» μικρότερους άντρες

Η ερωτική σχέση με ένα νεότερο άντρα δεν τονώνει μόνο το ηθικό μιας (πολύ) μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας. Υπάρχει και μία άλλη πιο πρακτική –και επιστημονικά αποδεδειγμένη– εξήγηση!

Γιατί κάποιες γυναίκες «βάζουν στο μάτι» μικρότερους άντρες

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια γυναίκα που έχει περάσει τα 40 και θέλει να κάνει παιδί θα πρέπει να αναζητήσει ένα σύντροφο κατά πολύ μικρότερό της.

H σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά δείχνει ότι αν μια γυναίκα είναι πάνω από 40 ετών και ο σύντροφός της πάνω από 43,5, οι πιθανότητες να μπορέσει να συλλάβει είναι πολύ λίγες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα του αντρικού σπέρματος, η οποία φθίνει με την πάροδο των ετών. Τα νεαρά ωάρια μιας μικρότερης γυναίκας είναι σε θέση να «αποκαταστήσουν» πιθανές βλάβες ή ελλείψεις. Ωστόσο, τα ωάρια μιας μεγαλύτερης γυναίκας δεν έχουν αυτήν την ικανότητα κι έτσι απαιτείται το ίδιο το σπέρμα να είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Η μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινότητας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Χονολουλού, είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι οι άντρες, όπως ακριβώς και οι γυναίκες, διαθέτουν το περίφημο «βιολογικό ρολόι».

Οι ερευνητές μελέτησαν 631 γυναίκες 40 έως 46 ετών που έκαναν εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι σύντροφοί τους ήταν από 25 έως 73 ετών. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, αυτές που κατάφεραν και αυτές που δεν κατάφεραν να κάνουν παιδί. Η μέση ηλικία των αντρών που δεν έγιναν τελικά μπαμπάδες ήταν τα 43,5 έτη, ασχέτως της ηλικίας της γυναίκας.

Διαβάστε επίσης:

Τι δυναμώνει και τι αδυνατίζει το σπέρμα
Ανεξήγητη υπογονιμότητα: Πότε ευθύνεται ο άντρας;
Είναι δυνατόν να μείνει μία γυναίκα έγκυος από προσπερματικά υγρά;