ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι 8 στάσεις γιόγκα για εγγυημένο… οργασμό! (βίντεο)

Όταν η ινδική φιλοσοφία συναντά τη σεξουαλικότητα, το αποτέλεσμα είναι ένας yogasm!

Οι 8 στάσεις γιόγκα για εγγυημένο… οργασμό! (βίντεο)

Ο σύνθετος όρος που προκύπτει από τις λέξεις γιόγκα και οργασμός (yoga + orgasm), έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο γνωστός και φυσικά να αριθμεί όλο και περισσότερες φανατικές θαυμάστριες!

Όσες εξασκούν ήδη την πρακτική της γιόγκα ίσως γνωρίζουν τι είναι. Για όσες δεν έχουν δοκιμάσει τη γιόγκα και δεν έχουν βιώσει την εμπειρία ενός yogasm, πρόκειται για τη σεξουαλική κορύφωση που επιτυγχάνεται μέσω συγκεκριμένων στάσεων γιόγκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κορύφωση αποτελεί αυτοσκοπό κατά την εξάσκηση.

Όπως εξηγεί η γκουρού της γιόγκα Kate Kendall, η διέγερση δεν προκύπτει από εξωτερικά ερεθίσματα, όπως ένας γοητευτικός δάσκαλος που καθοδηγεί τις ασκήσεις, αλλά οφείλεται στην ίδια την τοποθέτηση του σώματος σε μια άσκηση.

Ένας yogasm είναι αποτέλεσμα της θέσης του σώματος σε συνδυασμό με την κίνηση και την ενεργοποίηση των μυών που βρίσκονται βαθιά στην περιοχή της πυέλου.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η σωματική άσκηση μπορεί να οδηγήσει στη σεξουαλική κορύφωση, με τον οργασμό να είναι άλλοτε ευχάριστο και άλλοτε αμήχανο επακόλουθο της γυμναστικής για τη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης που πραγματοποιήθηκε επί του θέματος από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, οι πιο ευνοϊκές ασκήσεις για μια τέτοια εμπειρία φάνηκε να είναι η εκγύμναση των κοιλιακών (51%), τα βάρη ποδιών (26%), η γιόγκα (20%) και το ποδήλατο (16%).

Παλαιότερη μελέτη που είχε δημοσιευθεί στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine είχε καταδείξει επίσης ότι η συστηματική εξάσκηση στη γιόγκα βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών, τόσο σε επίπεδο ερωτικής επιθυμίας όσο και σε επίπεδο ευκολίας διέγερσης, δυνατότητας επίτευξης οργασμού αλλά και γενικότερης ικανοποίησης από τη σεξουαλική ζωή.

Η γιόγκα είναι μια σωματική και ταυτόχρονα πνευματική εμπειρία, ακριβώς όπως και η ερωτική επαφή, τονίζει η Kendall. Σύμφωνα με την ειδικό, στάσεις γιόγκα που εστιάζουν στην εκγύμναση του κορμού, των μυών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Επίσης, η γιόγκα βοηθά ώστε το σώμα να γίνει πιο ευλύγιστο.

Παρακάτω θα δείτε 8 ασκήσεις γιόγκα που ενισχύουν τη σεξουαλικότητα της γυναίκας.

1. Navasana

{youtube}1Jc1xubsnpg{/youtube}

2. Garudasana

{youtube}fC9XQWc6ukk&feature=youtu.be{/youtube}

3. Baddha Konasana

{youtube}2CA23eYwxmk{/youtube}

4. Upavistha Konasana

{youtube} JmmZo6vtxIY{/youtube}

5. Malasana

{youtube} NrIfjLRbKL8{/youtube}

6. Balasana

{youtube}33L6oog4sbY{/youtube}

7. Setu Bandhasana

{youtube}5gsv3H8yzeA{/youtube}

8. Ananda Balasana

{youtube}76F6Rt_F9fQ{/youtube}

Διαβάστε επίσης:

Όταν η γυμναστική οδηγεί σε... οργασμό!
Ασκήσεις Kegel: Προλαμβάνουν την ακράτεια και απογειώνουν το σεξ
Το δονούμενο προφυλακτικό που εγγυάται το γυναικείο οργασμό! (φωτογραφίες)