ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ άντρες και γυναίκες

Οι άντρες σκέφτονται πράγματι το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα ή πρόκειται απλώς για έναν επίμονο σεξουαλικό μύθο; Για τις γυναίκες ισχύει κάτι αντίστοιχο;

Πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ άντρες και γυναίκες

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Research και βασίστηκε στις απαντήσεις 283 νεαρών αντρών και γυναικών έρχεται να δώσει απάντηση!

Οι ερευνητές ζήτησαν από του συμμετέχοντες, ηλικίας 18-25 ετών, να καταγράφουν τις σκέψεις τους για διάστημα μίας εβδομάδας, συγκεκριμένα σκέψεις που αφορούσαν είτε το φαγητό, είτε τον ύπνο, είτε το σεξ. Χρησιμοποίησαν μια ειδική συσκευή που τους επέτρεπε να πατούν ένα κουμπί όποτε τους ερχόταν στο μυαλό μία από τις εν λόγω σκέψεις, ανάλογα με το ποια τους είχε «ανατεθεί», και αυτομάτως γινόταν η καταγραφή ώστε στο τέλος της ημέρας να γίνει η καταμέτρηση.

Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ λιγότερο ενώ οι γυναίκες περισσότερο απ' ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Είδος σκέψης

Άντρες

(μέσος όρος/ημέρα)

Γυναίκες

(μέσος όρος/ημέρα)

Φαγητό25,115,3
Ύπνος2913,4
Σεξ34,218,6

Όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα, οι άντρες πράγματι σκέφτονται το σεξ περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα σε σύγκριση με τις γυναίκες, σκέφτονται όμως περισσότερο και το φαγητό αλλά και τον ύπνο!

Ένα ερώτημα που προκύπτει από τη μελέτη και παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητο είναι πού οφείλεται αυτή η παρόρμηση των αντρών. Είναι οι άντρες βιολογικά προδιατεθειμένοι να σκέφτονται περισσότερο τις βασικές ανάγκες τους ή οι σκέψεις τους διαμορφώνονται από ψυχο-κοινωνικές παραμέτρους;

Ως προς τον επίμονο μύθο ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν ισχύει. Ακόμη και οι άντρες νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με το δείγμα των αντρών που συμμετείχαν, φαίνεται πως σκέφτονται το σεξ περίπου δύο φορές κάθε ώρα που είναι ξύπνιοι. Οι γυναίκες, από την άλλη, σκέφτονται κατά μέσο όρο το σεξ μία φορά ανά ώρα.

Ίσως βέβαια τα αποτελέσματα για τις γυναίκες να μην είναι αξιόπιστα, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι ορισμένες από τις συμμετέχουσες αντιστάθηκαν να πατήσουν το κουμπί όσες φορές έπρεπε, πιθανότατα λόγω κοινωνικών στερεοτύπων που αποτρέπουν τις γυναίκες να εκφράζουν ελεύθερα τις σεξουαλικές τους σκέψεις και συμπεριφορές.

Διαβάστε επίσης:

Τα 4 στάδια του οργασμού – Γνωρίστε τα ένα ένα…

Πόσο θέλουν οι γυναίκες να διαρκεί το σεξ – Νέα έρευνα δίνει την απάντηση!

Πέντε καλοί λόγοι να προτιμήσεις το πρωινό σεξ