ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σύνδρομο Μετα-Οργασμικής Νόσου: Το έχετε βιώσει; Δείτε τα συμπτώματα

Το σεξ μας φτιάχνει τη διάθεση, προκαλεί ευεξία, ενώ λειτουργεί θετικά στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Σύνδρομο Μετα-Οργασμικής Νόσου: Το έχετε βιώσει; Δείτε τα συμπτώματα

Τώρα, όμως, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια αλλεργική αντίδραση που εμφανίζεται αμέσως μετά τον οργασμό και προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης.

Πρόκειται για το Σύνδρομο Μετα-Οργασμικής Νόσου (Post-Orgasmic Illness Syndrome). Εμφανίζεται περίπου 20 λεπτά μετά τον οργασμό και μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες. Το σύνδρομο παρουσιάζεται κυρίως στους άνδρες και πολύ πιο σπάνια στις γυναίκες.

Το άτομο βιώνει ψυχικά συμπτώματα, φυσικά συμπτώματα ή και τα δύο:

Ψυχικά συμπτώματα

Περιλαμβάνουν γνωστική δυσλειτουργία, έντονη δυσφορία, ευερεθιστότητα, άγχος, την ευαισθησία του νευρικού συστήματος, καταθλιπτική διάθεση, και δυσκολία στην επικοινωνία, την ανάγνωση και τη διατήρηση πληροφοριών, συγκέντρωση, και την κοινωνικοποίηση.

Σωματικά συμπτώματα

Περιλαμβάνουν σοβαρή κόπωση, ήπια έως σοβαρή κεφαλαλγία, φαγούρα και κάψιμο στα μάτια, ρινικό ερεθισμό και καταρροή, πυρετό, κόπωση, πόνο των μυών, ακαμψία στις αρθρώσεις Αντίστοιχη πάθηση παρουσιάζεται και στις γυναίκες, με κυρίαρχο σύμπτωμα αυτό της ναυτίας και της ζαλάδας.

Οι Ολλανδοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης που μελέτησαν το περίεργο αυτό σύνδρομο, κατέληξαν ότι μάλλον αυτοί οι άνδρες παρουσιάζουν αλλεργία στο ίδιο τους το σπέρμα.

Όπως αναφέρουν, ο συσχετισμός ανάμεσα στο σεξ και τα συμπτώματα της γρίπης έχει γίνει γνωστός από το 2002 στα ιατρικά περιοδικά, χωρίς όμως ακόμα να είναι γνωστή η αιτιολογία της συγκεκριμένης αλλεργίας, όπως και η θεραπεία της.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Μedicine.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακτικά: Πόσο ασφαλή για την υγεία είναι κάποια συστατικά τους;

Τι δείχνει ο τρόπος που φιλιέστε για τη σχέση σας (εικόνες)

Αυτό είναι το μανιτάρι που απογειώνει το γυναικείο... οργασμό! (photo)