ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιοι είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί στο σεξ

Το σεξ είναι μια εμπειρία μοναδική, μια ερωτική περιπέτεια που συναρπάζει το ζευγάρι και φέρνει τη γυναίκα και τον άντρα πιο κοντά.

Ποιοι είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί στο σεξ

Αυτή βέβαια είναι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το σεξ μπορεί να στείλει κάποιον στο... νοσοκομείο!

Το Vice News και η υπηρεσία διαδικτυακής ιατρικής ενημέρωσης MedPage Today συνεργάστηκαν ώστε να συνθέσουν μια αναλυτική λίστα με τους συχνότερους τραυματισμούς που προκύπτουν στο σεξ. Τα στοιχεία προέρχονται από το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Καταγραφής Τραυματισμών των ΗΠΑ (NEISS), το οποίο ελέγχεται από την ομοσπονδιακή Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων, επομένως οι 433 τραυματισμοί (2009-2014) που μελετήθηκαν σχετίζονταν κατά κάποιο τρόπο με κάποιο προϊόν.

Διαγνώσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναλύθηκαν, το «δημοφιλέστερο» είδος τραυματισμού στο σεξ ήταν το έγκαυμα (γενικώς), ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το έγκαυμα συγκεκριμένα από καυτό υγρό ή ατμό.

Την πεντάδα συμπληρώνουν: μώλωπες/εκδορές, δερματίτιδες/επικεφυκίτιδες και απόσπαση (δέρματος, νυχιού, δοντιού, αυτιού κ.λπ.)

sex injuries by diagnosis

Κατηγορίες αντικειμένων

Όπως θα περίμενε κανείς, τα αντικείμενα που συνδέονται συχνότερα με τους τραυματισμούς σεξουαλικής φύσεως είναι τα ερωτικά βοηθήματα κάθε είδους (συμπεριλαμβανομένων των συσκευών μασάζ).

Στη δεύτερη θέση, με «εμπλοκή» σε 27 από τους 433 τραυματισμούς που μελετήθηκαν, βρέθηκε το κρεβάτι, καθώς ο σκληρός σκελετός του εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες σε περίπτωση... ατυχούς χειρισμού την ώρα της ερωτικής επαφής.

products involved

Σημεία του σώματος

Το σημείο του σώματος που συνδέεται κατ’ εξοχήν με τους σεξουαλικούς τραυματισμούς (352 από τους 433) φάνηκε να είναι το κατώτερο τμήμα του κορμού και η ευρύτερη περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν το κεφάλι, οι ώμοι, το επάνω τμήμα του κορμού και ο αυχένας.

injuries by body part

Μήνες του χρόνου

Ο πιο επικίνδυνος μήνας του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναλύθηκαν, είναι ο Ιούλιος. Ακολουθούν ο Απρίλιος, ο Φεβρουάριος και ο Δεκέμβριος. Από την άλλη, ο πιο «ασφαλής» μήνας είναι ο Μάρτιος.

sex injuries by month

Δείτε κι αυτό:

Πολλαπλός οργασμός: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα «θέλω» ανδρών και γυναικών στο σεξ

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες γκριμάτσες την ώρα του... οργασμού