ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τα μυστικά της ευτυχισμένης σχέσης

Ποιοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες που εξασφαλίζουν την αρμονική συμβίωση του ζευγαριού τώρα και στο μέλλον;

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τα μυστικά της ευτυχισμένης σχέσης

Οι επιστήμονες που μελετούν τις ανθρώπινες σχέσεις έχουν καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα-κλειδιά, δίνοντας σε όλους μας σημαντικά μαθήματα ζωής.

bigstock Happy Couple In Their New Home 4887674

Ο παράγοντας που φαίνεται να προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια ότι ένα ζευγάρι θα ευτυχήσει είναι η ευγένεια και η συναισθηματική γενναιοδωρία, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές από το Ινστιτούτο Γκότμαν.

Παράλληλα, η ευαισθησία προς το σύντροφο και η εστίαση στα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του, σε αντίθεση με την αυστηρή κριτική και την επιθετικότητα, αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των ευτυχισμένων ζευγαριών.

Μία ακόμη μελέτη, αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, υπέδειξε ότι ένα ακόμη απαραίτητο «συστατικό» της ευτυχισμένης σχέσης είναι η ευγνωμοσύνη. Τα άτομα που νιώθουν ότι ο σύντροφός τους τα εκτιμά δηλώνουν μεγαλύτερη δέσμευση στη σχέση τους και γενικώς διατηρούν σε μεγαλύτερο βαθμό την αισιοδοξία τους.

Τέλος, η λήψη αποφάσεων από κοινού αλλά και το δίκαιο μοίρασμα των ευθυνών του σπιτιού διευκολύνουν τη συμβίωση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Family Issues.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί στο σεξ

Πολλαπλός οργασμός: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα «θέλω» ανδρών και γυναικών στο σεξ