ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποια στάση στον ύπνο συνδέεται με τα όνειρα… σεξουαλικού περιεχομένου

Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι έως και το 93% των αντρών και το 86% των γυναικών έχουν δει κάποια στιγμή στη ζωή τους όνειρα με... πονηρό περιεχόμενο.

Ποια στάση στον ύπνο συνδέεται με τα όνειρα… σεξουαλικού περιεχομένου

Για κάποιους, τα όνειρα αυτά είναι πιο συχνά, ενώ για άλλους σπάνια –ή τουλάχιστον σπάνια θυμούνται ότι είδαν όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν από ποιους παράγοντες μπορεί να επηρεάζεται το περιεχόμενο των ονείρων, ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ προσπάθησαν να συνδέσουν τα όνειρα με τις διάφορες στάσεις στον ύπνο.

bigstock Sexy Couple In Bed 102692291

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Dreaming, η οποία βασίστηκε στις απαντήσεις 670 φοιτητών (34% άντρες, 66% γυναίκες), όσοι κοιμούνται μπρούμυτα είναι πιο πιθανό να δουν όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν πόσο συχνά βλέπουν όνειρα με συγκεκριμένη θεματική (π.χ. σεξ) αλλά και πόσο «ζωντανά» ήταν τα όνειρα που έβλεπαν. Επίσης, τους ζητήθηκε να απαντήσουν πόσο συχνά κοιμούνται σε κάθε στάση, δηλαδή ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων (71%) δήλωσαν πως κοιμούνται κυρίως σε μία συγκεκριμένη στάση και από αυτούς οι περισσότεροι (72%) δήλωσαν πως κοιμούνται ξαπλωμένοι στο πλάι. Ποσοστό 23% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως κοιμούνται κυρίως ανάσκελα και μόλις 5% ότι κοιμούνται κυρίως μπρούμυτα.

Αναλύοντας τα στοιχεία, οι ερευνητές εντόπισαν ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου και στη στάση ύπνου με το στήθος στο στρώμα (μπρούμυτα) αλλά όχι σε κάποια άλλη στάση στον ύπνο.

Πώς εξηγούν το εύρημα αυτό οι ερευνητές; Μια θεωρία που υποστηρίζουν είναι ότι ο ύπνος μπρούμυτα συνεπάγεται αναπόφευκτα αυξημένη πίεση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, άρα η σωματική αυτή αίσθηση είναι πιθανό να εκφραστεί στο όνειρο.

Δείτε κι αυτό:

Τα υπέρ και τα κατά κάθε στάσης στον ύπνο

Ποια στάση στον ύπνο να αποφεύγετε για να μη βλέπετε εφιάλτες