ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Δέκα συναρπαστικά δεδομένα για το σεξ που πρέπει να γνωρίζετε!

Όσα κι αν νομίζετε πως ξέρετε για το σεξ, πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον να μάθετε!

Δέκα συναρπαστικά δεδομένα για το σεξ που πρέπει να γνωρίζετε!

Παρακάτω θα δείτε 10 δεδομένα που έχουν προκύψει από επιστημονικές μελέτες σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλική δραστηριότητα.

bigstock Red Title Sex Or Ex With Heart 118466537

1. Ο νυχτερινός οργασμός, φαινόμενο γνωστό και ως ονείρωξη, δεν παρατηρείται μόνο στον αντρικό πληθυσμό –αρκετές γυναίκες φτάνουν στην κορύφωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σύμφωνα με σχετική έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, ποσοστό 37% των γυναικών έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους το νυχτερινό οργασμό έως την ηλικία των 45 ετών.

2. Η πρωινή ερωτική διέγερση είναι επίσης ένα φαινόμενο που απαντάται τόσο στον αντρικό όσο και στο γυναικείο πληθυσμό. Μελέτη του 2005 στην επιθεώρηση Principles and Practice of Sleep Medicine αναφέρει ότι παρατηρούνται 4-5 κύκλοι ερωτικής διέγερσης (στύση ή διέγερση της κλειτορίδας για άντρες και γυναίκες αντίστοιχα) καθώς περνάμε από τα διάφορα στάδια του ύπνου.

3. Ο ύπνος μπρούμυτα συσχετίζεται πιο έντονα με τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου από οποιαδήποτε άλλη στάση στον ύπνο. Αυτό προκύπτει πιθανώς επειδή στη στάση αυτή ασκείται μεγαλύτερη πίεση στα γεννητικά όργανα, η οποία «εκφράζεται» στα όνειρα.

4. Οι πιθανότητες να πάθει κάποιος έμφραγμα ενώ κάνει σεξ είναι ελάχιστες. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το εύρημα μελέτης του 2012 στην επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine, η οποία αναφέρει ότι εάν ένας άντρας πάθει έμφραγμα εν ώρα σεξ είναι πιο πιθανό να το πάθει ενώ κάνει σεξ με την ερωμένη του παρά με τη σύζυγο ή τη μόνιμη σύντροφό του. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το «παράνομο» σεξ προκαλεί ψυχολογική καταπόνηση (π.χ. ενοχές, άγχος, στρες) που επηρεάζει αρνητικά την καρδιαγγειακή λειτουργία.

5. Ορισμένες γυναίκες φτάνουν σε οργασμό από ερωτική διέγερση της θηλής και μάλιστα το φαινόμενο αυτό έχει πολύ λογική βιολογική εξήγηση: Σύμφωνα με μαγνητικές απεικονίσεις, η ερωτική διέγερση της θηλής ενεργοποιεί την ίδια περιοχή του εγκεφάλου με τη διέγερση των γεννητικών οργάνων της γυναίκας.

6. Ο οργασμός δεν αποτελεί «προνόμιο» των ανθρώπων, αλλά παρατηρείται και στο ζωικό βασίλειο, κυρίως σε πρωτεύοντα θηλαστικά όπως οι μαϊμούδες. Βέβαια, το φαινόμενο έχει μελετηθεί μόνο από βιολογικής πλευράς, καθώς είναι αδύνατο να διαπιστωθεί κατά πόσο τα ζώα βιώνουν την ψυχολογική διάσταση (απόλαυση) του οργασμού όπως ο άνθρωπος.

7. Μελέτες υποδεικνύουν ότι το βάθος του γυναικείου κόλπου είναι κατά μέσο όρο λίγο μικρότερο από το μέσο μήκος του αντρικού πέους. Γι’ αυτό ίσως για τις περισσότερες γυναίκες ο βαθμός της απόλαυσης που λαμβάνουν στο σεξ δεν αναλογεί απαραίτητα στο μέγεθος του αντρικού μορίου.

8. Μελέτες έχουν υποδείξει ότι η απόσταση μεταξύ κλειτορίδας και εισόδου του κόλπου συσχετίζεται με τις πιθανότητες να φτάσει η γυναίκα σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Ενδεικτικά, όταν η απόσταση είναι μικρότερη από το πλάτος του αντίχειρα της γυναίκας, τότε είναι μάλλον πιο πιθανό και πιο εύκολο γι’ αυτή να φτάσει σε οργασμό.

9. Η αυτοϊκανοποίηση αλλοιώνει την αντίληψη που έχουμε για τα σεξουαλικά ερεθίσματα, συγκεκριμένα κάνει σχεδόν τους πάντες και τα πάντα να αναδεικνύονται σε ερωτικά θέλγητρα! Η παρατήρηση αυτή έχει συμβάλει στη βαθύτερη κατανόηση των ιδιαίτερων σεξουαλικών ενδιαφερόντων και προτιμήσεων που εκδηλώνουν ορισμένοι άνθρωποι.

10. Ορισμένοι άνθρωποι ξεσπούν σε ακατάσχετο φτάρνισμα όταν φτάνουν στην κορύφωση (σεξογενές φτάρνισμα), αν και το φαινόμενο είναι αρκετά σπάνιο. Μια παραλλαγή αυτής της «επιπλοκής» είναι το επίμονο φτάρνισμα κατά τη σεξουαλική διέγερση.

Πηγή: Sex And Psychology

Δείτε κι αυτό:

Ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες για ευκαιριακή σχέση

Τι συμβαίνει στο γυναικείο σώμα τη στιγμή του οργασμού (γράφημα)

Συχνότητα εκσπερμάτισης & κίνδυνος καρκίνου του προστάτη