ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

SEX: 10 μύθοι καταρρίπτονται!

Υπάρχουν μύθοι γύρω από το σεξ, που σίγουρα σας επηρεάζουν και «δυσκολεύουν» τη σεξουαλική σας ζωή! Πόσο μετράει το μέγεθος στον άνδρα; Ο ιδανικός οργασμός είναι
SEX: 10 μύθοι καταρρίπτονται!

Υπάρχουν μύθοι γύρω από το σεξ, που σίγουρα σας επηρεάζουν και «δυσκολεύουν» τη σεξουαλική σας ζωή! Πόσο μετράει το μέγεθος στον άνδρα; Ο ιδανικός οργασμός είναι απαραίτητα ταυτόχρονος; Πού βρίσκεται τελικά το περίφημο σημείο G; Ποια είναι η ιδανική διάρκεια;

Μήπως τελικά όλα αυτά είναι αντιλήψεις που σας μπλοκάρουν και δηλητηριάζουν την ερωτική σας ζωή;

Σας παρουσιάζουμε τους 10 πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από το sex!

Το σημείο G υπάρχει σε όλες τις γυναίκες

Η αλήθεια! Οι περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο ανατομικό σημείο εντοπίζεται μόνο σε ορισμένες γυναίκες. Μία πρόσφατη έρευνα όμως και η μεγαλύτερη του είδους της που πραγματοποιήθηκε από το King’s College του Λονδίνου, υποστηρίζει ότι το σημείο G δεν υπάρχει! Οι ερευνητές στηρίχτηκαν στην υπόθεση ότι αν πράγματι υπήρχε το σημείο G, τότε τα ομοζυγωτικά δίδυμα θα συμφωνούσαν στην ύπαρξή του, αφού μοιράζονται τα ίδια γονίδια. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν αποδείχτηκε.


Ο οργασμός είναι αποκλειστικά κλειτοριδικός

Η αλήθεια! Τόσο ο κλειτοριδικός οργασμός όσο και ο κολπικός προσφέρουν απόλαυση. Ωστόσο, ο δεύτερος φαίνεται να είναι πιο σπάνιος, καθώς οι γυναίκες σε ποσοστό περίπου 30% δηλώνουν ότι δεν τον έχουν βιώσει ποτέ.

Το μέγεθος του πέους είναι ο κυριότερος παράγοντας ευχαρίστησης

Η αλήθεια! Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργικότητα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όλα τα μεγέθη είναι καλά, φτάνει να «κάνουν τη δουλειά τους».


Μόνο οι άνδρες αυτοϊκανοποιούνται

Η αλήθεια! Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Κίνσεϊ», που ασχολείται με τη μελέτη της σεξουαλικότητας, το 60% των ανδρών και το 40% των γυναικών που συμμετείχαν σε σχετική μελέτη δήλωσαν ότι αυτοϊκανοποιούνται. Από την πλευρά τους οι βιολόγοι τεκμηριώνουν το γεγονός ότι ο κύκλος των ορμονών και της χημείας του έρωτα και της επιθυμίας στα δύο φύλα είναι ίδιος.


Μόνο ο ταυτόχρονος οργασμός είναι ιδανικός

Η αλήθεια! Μάλλον καταναγκαστικά λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση η έννοια του ιδανικού, με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να κάνει τους συντρόφους να ασχολούνται με το συγχρονισμό του οργασμού τους και όχι με την ικανοποίηση και την απόλαυση που προσφέρει η ίδια η σεξουαλική πράξη.

Η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται πάντα σε άγχος

Η αλήθεια! Σίγουρα πολλοί άνδρες παρουσιάζουν προβλήματα σε περιόδους έντονου άγχους, ωστόσο πίσω από τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να κρύβεται ένα παθολογικό πρόβλημα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα ή οι διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος.


Ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου βλέπουν μόνο όσα ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Η αλήθεια! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η «χρήση» τους δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι το ζευγάρι δεν μπορεί να έχει από μόνο του επαρκή σεξουαλική διέγερση, μπορεί όμως να την κάνει πιο έντονη και να προσθέσει «ποικιλία».


Η φυσιολογική συχνότητα είναι 2 φορές την εβδομάδα

Η αλήθεια! Η απάντηση των ειδικών για το ποιος είναι ο «υγιής» αριθμός είναι ξεκάθαρη: «Αυτός που μπορεί ή θέλει ο καθένας από εμάς». Η σεξουαλική πράξη, άλλωστε, δεν μπορεί να μπει σε καλούπια λογικής και αριθμών!


Ένα δείπνο με οστρακοειδή εγγυάται τέλειο sex

Η αλήθεια! Προκειμένου να απολαύσουμε τις αφροδισιακές ιδιότητες αυτών των τροφών, θα πρέπει να καταναλώσουμε τεράστιες ποσότητες, που ίσως τελικά προκαλέσουν άλλα προβλήματα.