ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μην προσποιείστε...σας καταλαβαίνουν!

Αν είστε από εκείνους που δεν διστάζουν να προσποιηθούν στο έτερόν τους ήμισυ πως είναι ικανοποιημένοι σεξουαλικά ή ερωτικά στην σχέση τους, τότε καλύτερα να αναθεωρήσετε: δεν κοροϊδεύετε κανέναν παρά μόνον, ίσως, τον εαυτό σας
Μην προσποιείστε...σας καταλαβαίνουν!

Αν είστε από εκείνους που δεν διστάζουν να προσποιηθούν στο έτερόν τους ήμισυ πως είναι ικανοποιημένοι σεξουαλικά ή ερωτικά στην σχέση τους, τότε καλύτερα να αναθεωρήσετε: δεν κοροϊδεύετε κανέναν παρά μόνον, ίσως, τον εαυτό σας.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Waterloo στο Οντάριο των ΗΠΑ, εξέτασαν το κατά πόσο μπορεί να καταλάβει ο ένας εκ των δύο συντρόφων σε μία σχέση αν ο άλλος προσποιείται σχετικά με το πόσο ικανοποιημένος/η είναι στην σεξουαλική τους σχέση.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν οι περιπτώσεις συνολικά 84 ζευγαριών, τα οποία βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις. Αφότου ανέλυσαν τις απαντήσεις τους σε σχετικό ερωτηματολόγιο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όλα τα ζευγάρια ήταν πολύ καλά στο να αντιλαμβάνονται το κατά πόσο ικανοποιημένοι είναι οι σύντροφοί τους από την σεξουαλική τους ζωή. Μάλιστα, άντρες και γυναίκες αποδείχτηκε ότι ήταν το ίδιο καλοί σε αυτό.

Ένας από τους μεγαλύτερους δείκτες ήταν -όπως ήταν αναμενόμενο- η επικοινωνία μεταξύ άντρα και γυναίκας για την σεξουαλική τους ικανοποίηση. Έχοντας καλύτερη ποιότητα σεξουαλικής επικοινωνίας οι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα αν ο/η σύντροφός τους είναι ικανοποιημένος/η από εκείνους.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες γυναίκες είναι “επιρρεπείς” στο σεξ της μιας βραδιάς;

Η απόκρυφη σεξουαλική φαντασίωση των γυναικών

Το πιο απλό "κόλπο" που τις κάνει... ακαταμάχητες

Το χρώμα που “εκτοξεύει” την λίμπιντο