ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μια απλή συνήθεια «προδίδει» ποιοι έφηβοι κάνουν σεξ!

Η σχέση ενός εφήβου με την τεχνολογία φαίνεται πως αποτελεί ένδειξη για τις σεξουαλικές του συνήθειες, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Μια απλή συνήθεια «προδίδει» ποιοι έφηβοι κάνουν σεξ!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένας έφηβος που στέλνει περισσότερα από 100 γραπτά μηνύματα την ημέρα είναι πιθανότατα σεξουαλικά ενεργός. Όσοι δε ανταλλάσσουν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου – το γνωστό πλέον sexting – είναι πολύ πιο πιθανό να είναι και σεξουαλικά ενεργοί.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics καταδεικνύει ότι τόσο η αποστολή όσο και η λήψη μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο είναι ενδεικτική της σεξουαλικής συμπεριφοράς των εφήβων.

Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει πως όταν η σεξουαλική δραστηριότητα στα πρώτα χρόνια της εφηβείας συνδέεται με τις επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές (ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, σεξ χωρίς συναίνεση κ.α.).

Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που αφορούσαν σε 1.300 μαθητές γυμνασίου από το Λος Άντζελες, στο πλαίσιο της δημοσκόπησης Youth Risk Behavior Survey του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 12,3 έτη και οι απαντήσεις τους ήταν ανώνυμες.

Τα ευρήματα της μελέτης καταδεικνύουν την άμεση σχέση μεταξύ τεχνολογίας και σεξουαλικής συμπεριφοράς στα πρώτα χρόνια της εφηβείας, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για καλύτερο έλεγχο από τους γονείς.

Διαβάστε επίσης:

Σε ποια ηλικία κάνουν σεξ οι Έλληνες για πρώτη φορά
Τα «πονηρά» μηνύματα, οι έφηβοι και το σεξ σε μικρή ηλικία