ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας απατήσει εάν...

Η πλειοψηφία των ανδρών θεωρούν ότι τα «προσόντα» τους αποτελούν ένδειξη δύναμης και σεξουαλικής ικανότητας.

Έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας απατήσει εάν...

Ωστόσο, μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο PLOS One, έρχεται να ανατρέψει αυτή την αντίληψη, όχι με υποθέσεις αλλά με επιστημονικά δεδομένα, δείχνοντας ότι για τις γυναίκες δεν είναι μόνο το μέγεθος αυτό που αρκεί.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν 545 παντρεμένα ζευγάρια ώστε να εντοπιστούν πιθανοί παράγοντες που ωθούν τις γυναίκες σε έναν παράνομο δεσμό.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ζήτησαν τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα να συμπληρώσουν σε ερωτηματολόγια το «μέγεθος» του συζύγου.

Εάν υπήρχαν διαφορές μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας – στις περισσότερες περιπτώσεις υπήρχαν – οι ερευνητές κατέγραψαν είτε το μέσο όρο μεταξύ των δύο ή έλαβαν υπ' όψιν την εκτίμηση της συντρόφου, καθώς ήταν πιο πιθανό να πει την αλήθεια!

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν έκπληξη...

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για «για κάθε δύο εκατοστά περισσότερο, αυξάνονταν κατά 1,5 φορά οι πιθανότητες να απατήσει η σύζυγος».

Ο επακόλουθος πόνος και η δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης φαίνεται πως στερεί από τις γυναίκες την απόλαυση στο σεξ, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν έναν άνδρα που τους ταιριάζει καλύτερα.

Άλλοι παράγοντες που φάνηκε να ωθούν τις γυναίκες στην απιστία ήταν η σωματική βία, η άρνηση του συντρόφου να κάνει σεξ μαζί τους και η γενικότερη έλλειψη ικανοποίησης από τη σεξουαλική ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Σε απάτησε; Τα 6 σημάδια που το αποκαλύπτουν