ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Μικρή διάρκεια στύσης: Πού οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε

Τα προβλήματα της ανδρικής στύσης είναι στην πλειοψηφία τους οργανικής αιτιολογίας, ακόμα και στις νεώτερες ηλικίες.

Μικρή διάρκεια στύσης: Πού οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε

H στυτική δυσλειτουργία είναι η επανειλημμένη αδυναμία του άνδρα να επιτύχει και να διατηρήσει τη στύση, ώστε να έχει ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα, ένας στους δέκα άνδρες αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη στύση του, ενώ σε άνδρες ηλικίας άνω των 40 ετών, η αναλογία αυτή ανέρχεται στους τρεις στους δέκα.

Αν ένας άνδρας παρουσιάσει σύντομη στύση ή κάποιο άλλο πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας μία ή δύο φορές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβληθεί και να απευθυνθεί σε ειδικό.

Όταν όμως το πρόβλημα επαναλαμβάνεται και η σεξουαλική επαφή αποτυγχάνει τις μισές φορές, επιβάλλεται η επίσκεψη στον ουρολόγο.

Αντιμετώπιση

Ο γιατρός θα σας συστήσει να κάνετε έναν παθολογικό έλεγχο (μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης, πίεσης, ουρίας, κρεατινίνης κ.λπ.), καρδιολογική εξέταση και έλεγχο του ουροποιητικού συστήματος (υπερηχογράφημα νεφρών, κύστης και προστάτη και εξέταση PSA).

Μπορείτε επίσης να κάνετε πληθυσμογραφία πέους, για να ελέγξετε τοπικά με ντόπλερ την κυκλοφορία του αίματος.

Απαραίτητο είναι επίσης να συζητήσετε με τον ουρολόγο γιατρό σας για τυχόν ψυχολογικούς παράγοντες, όπως το καθημερινό άγχος και η σχέση με τη σύντροφό σας. Αν εκείνος το κρίνει σκόπιμο, θα σας παραπέμψει σε ειδικό της ψυχικής υγείας.

Εάν βρεθεί από τις εξετάσεις ότι είστε υγιής, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:
Προφυλακτικό & στύση: Νέα αποκαλυπτική έρευνα για τη σχέση μεταξύ των δύο
Στυτική δυσλειτουργία: 12 άνδρες εξομολογούνται τις εμπειρίες τους