ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τουαλέτα πριν η μετά το σεξ; Τι συνιστούν οι ειδικοί

Κατά πάσα πιθανότητα δεν απασχολεί το μυαλό σας το ερώτημα αυτό όταν αρχίζει το ερωτικό παιχνίδι ή αμέσως μετά την κορύφωση, ίσως όμως έχετε ακούσει ότι η επίσκεψη στην τουαλέτα πριν αλλά και μετά από το σεξ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων.

Τουαλέτα πριν η μετά το σεξ; Τι συνιστούν οι ειδικοί

Τι προτείνουν οι ειδικοί για αποτελεσματικότερη προστασία;

Εκτιμάται ότι περίπου μία στις δύο γυναίκες και ένας στους 2.000 άνδρες ταλαιπωρείται κάθε χρόνο από ένα επεισόδιο ουρολοίμωξης. Η ουρολοίμωξη εκδηλώνεται όταν μολύνεται το ουροποιητικό από βακτήρια που συνήθως εισέρχονται μέσω της ουρήθρας.

Η σεξουαλική επαφή είναι μια συχνή αιτία της ουρολοίμωξης, ιδιαίτερα σε νεαρές κοπέλες 20-30 ετών.

bigstock Loving pair tenderly embracing 97908251

Μια συνήθης οδηγία αναφέρει ότι η επίσκεψη στην τουαλέτα πριν αλλά και μετά τη σεξουαλική επαφή βοηθά να μειωθούν οι πιθανότητες ουρολοίμωξης.

Στην πραγματικότητα, η ούρηση πριν την επαφή είναι η κυριότερη αιτία ουρολοίμωξης λόγω σεξ. Η ουρολοίμωξη μπορεί να προκληθεί όταν κατά τη διάρκεια του σεξ μεταφέρονται βακτήρια βαθύτερα στην ουρήθρα.

Έτσι, είναι καλύτερο να επισκεφθείτε την τουαλέτα μετά τη σεξουαλική επαφή, ώστε να εξασφαλίσετε επαρκές «απόθεμα» ούρων, άρα και ισχυρή ροή που θα απομακρύνει τα βακτήρια από την ουρήθρα και θα μειώσει τον κίνδυνο λοίμωξης.

Διαβάστε επίσης:

Σεξ με περίοδο: Τι πρέπει να προσέχετε
Δημόσιες τουαλέτες & ουρολοίμωξη: Το λάθος που κάνουν όλες οι γυναίκες