ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιοι άντρες καταφέρνουν να πετύχουν πολλαπλούς οργασμούς και γιατί

Μια νέα καναδική μελέτη αποκαλύπτει τα μυστικά του πολλαπλού οργασμού στους άντρες, ένα θέμα που ομολογουμένως δεν έχει εξεταστεί σε βάθος από τους επιστήμονες.

Ποιοι άντρες καταφέρνουν να πετύχουν πολλαπλούς οργασμούς και γιατί

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, ποσοστό έως και 10% των αντρών εκτιμάται πως ανήκουν στους τυχερούς που απολαμβάνουν συχνά-πυκνά περισσότερους από έναν οργασμούς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Όπως επισημαίνει ο Erik Wibowo, ένας εκ των δύο συντακτών της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Sexual Medicine Reviews, ορισμένοι άντρες επιτυγχάνουν τον πολλαπλό οργασμό από την πρώτη κιόλας φορά που φτάνουν στην κορύφωση, ενώ άλλοι τα καταφέρνουν έπειτα από... εξάσκηση.

bigstock 125381087

Η ανατομία του οργασμού

Μετά από έναν οργασμό, ο άντρας χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να μπορέσει να φτάσει και πάλι στην κορύφωση. Αυτό το «διάλειμμα» μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα ή και περισσότερο και συνήθως παρατείνεται όσο περνούν τα χρόνια.

Στις γυναίκες δεν παρατηρείται αυτός ο περιορισμός στην οργασμική λειτουργία, γι’ αυτό και ο πολλαπλός οργασμός θεωρείται κατ’ εξοχήν γυναικείο «προνόμιο».

Ως πολλαπλός οργασμός για τους άντρες ορίζεται, βάσει της νέας μελέτης, η κορύφωση που συμβαίνει περισσότερες από μία φορές σε διάστημα μικρότερο των 20 λεπτών, δηλαδή είτε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από έναν πρώτο οργασμό ή σε διάστημα λίγων λεπτών. Ο πολλαπλός οργασμός δεν συνοδεύεται απαραίτητα από την εκσπερμάτιση κάθε φορά.

bigstock Woman sitting in mans lap and 112651931

Ποιοι άντρες είναι πιο πιθανό να πετύχουν πολλαπλό οργασμό

Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι γιατί στους άντρες μεσολαβεί διάλειμμα μεταξύ δύο οργασμών, σημαντικός όμως θεωρείται ο ρόλος της προλακτίνης. Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που «φρενάρει» την ερωτική διέγερση και τα επίπεδά της αυξάνονται σημαντικά μετά την εκσπερμάτιση.

Σε μελέτη περίπτωσης επί του θέματος, ο άντρας που συμμετείχε κατάφερε να φτάσει σε οργασμό (μέσω αυτοϊκανοποίησης) σε διάστημα μισής ώρας και οι ερευνητές παρακολουθούσαν τα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό του. Δεν παρατηρήθηκε στην περίπτωση αυτή η συνήθης αύξηση στα επίπεδα προλακτίνης μετά από κάθε οργασμό και αυτό πιθανώς μπορεί να εξηγήσει την πολυ-οργασμική εμπειρία του άντρα.

Ωστόσο, ο Wibowo επισημαίνει ότι αυτή είναι μεμονωμένη περίπτωση και ότι κατά τα άλλα δεν παρατηρούνται σημαντικές βιολογικές διαφορές μεταξύ αντρών που φτάνουν μόνο μία φορά σε οργασμό και αντρών που πετυχαίνουν πολλαπλό οργασμό στο σεξ.

Η μόνη παράμετρος που επηρεάζει ίσως τις πιθανότητες επίτευξης πολλαπλού οργασμού είναι η ηλικία, αφού η νέα μελέτη έδειξε ότι ο πολλαπλός οργασμός είναι συνηθέστερος στους πιο νέους άντρες (ποσοστό σχεδόν 10% των 20άρηδων, σε σύγκριση με ποσοστό 7% των αντρών πάνω από 30 ετών).

Δείτε κι αυτό:

Η επιστήμη του ανδρικού πολλαπλού οργασμού...

Μέγεθος πέους: Ποιο θεωρούν ιδανικό άντρες και γυναίκες

Το σεξ «μετράει» ως γυμναστική;