ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι σχέσεις παχαίνουν! Δεν θα πιστεύετε πόσα κιλά παίρνουν κάθε χρόνο τα ζευγάρια!

Όσοι διατηρούν μόνιμη σχέση έχουν μια τάση να προτιμούν την πίτσα και τις βάφλες από τα smoothies και τις σαλάτες, με αποτέλεσμα να παίρνουν σταδιακά κιλά.

Οι σχέσεις παχαίνουν! Δεν θα πιστεύετε πόσα κιλά παίρνουν κάθε χρόνο τα ζευγάρια!

Έρευνα που περιελάμβανε 1.000 ζευγάρια από τη Βρετανία έδειξε ότι οι σχέσεις... παχαίνουν, με το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει όσο περνούν τα ευτυχισμένα χρόνια της κοινής ζωής των δύο συντρόφων.

bigstock Weight Scale 685661

Πάνω από τα μισά ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διεξήχθη από μεγάλη βρετανική εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής, δήλωσαν ότι πήραν κιλά μετά τα πρώτα τρία χρόνια της σχέσης. Μόλις το 18% των ζευγαριών δήλωσαν ότι το βάρος τους αυξήθηκε στην αρχή της σχέσης, στη φάση που ονομάζεται «μήνας του μέλιτος».

Κατά μέσο όρο, η αύξηση βάρους που παρατηρείται στα ζευγάρια είναι 2 κιλά το χρόνο, δηλαδή δύο σύντροφοι που παραμένουν σε σχέση επί μία 10ετία φτάνουν να ζυγίζουν περίπου 20 κιλά περισσότερο απ’ ό,τι όταν γνωρίστηκαν!

Σε περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 62%) που πήραν κιλά όσο διατηρούσαν μόνιμη σχέση, η αύξηση βάρους αφορούσε και στους δύο συντρόφους, αφού ο ένας φάνηκε να έχει την τάση να υιοθετεί τις κακές συνήθειες του άλλου.

Μάλιστα, τα στοιχεία της έρευνας υπέδειξαν ότι οι γυναίκες είναι η «κακή επιρροή» στη σχέση, αφού ποσοστό 54% των γυναικών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι η αύξηση του βάρους τους οδήγησε σταδιακά σε αύξηση του βάρους τού συντρόφου τους. Αντίθετα, μόλις το 28% των αντρών δήλωσαν πως είδαν τη σύντροφό τους να παχαίνει αφού πήραν οι ίδιοι κιλά.

bigstock Couple eating an ice cream 15772190

Ένα πιο αισιόδοξο εύρημα της έρευνας ήταν ότι πολλά ζευγάρια που παχαίνουν παρέα αδυνατίζουν επίσης παρέα. Πάνω από τα μισά ζευγάρια (ποσοστό 56%) ανέφεραν ότι έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος ταυτόχρονα, ακολουθώντας την ίδια δίαιτα. Ποσοστό 61% των αντρών και γυναικών δήλωσαν ότι τους ήταν πιο εύκολο να χάσουν τα περιττά κιλά εάν έδιναν τη... μάχη τους μαζί με τον/την σύντροφό τους.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο διευθυντής της εταιρίας που διεξήγαγε τη μελέτη, Λι Σμιθ, ανέφερε πως όταν περνά το πρώτο πάθος και η σχέση έχει πια «στεριώσει», αρκετά ζευγάρια αφήνονται, με προβλέψιμα αποτελέσματα για το δείκτη της ζυγαριάς των δύο συντρόφων. Εάν βέβαια η προσπάθεια για αδυνάτισμα γίνεται και από τους δύο συντρόφους ταυτόχρονα, τότε το πρόβλημα μοιράζεται στα δύο κι έτσι γίνεται μικρότερο!

Δείτε κι αυτό:

Ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξ

Απιστία: Σε ποιες περιπτώσεις «απαγορεύεται» να τη συγχωρήσετε

Το ψυχολογικό μυστικό της ερωτικής έλξης