ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιοι είναι οι 10 βασικοί λόγοι που κάνουμε σεξ

Μπορεί στο ζωικό βασίλειο η σεξουαλική επαφή να εξυπηρετεί κυρίως αναπαραγωγικούς σκοπούς, ωστόσο η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη και σαφώς πιο ενδιαφέρουσα!

Ποιοι είναι οι 10 βασικοί λόγοι που κάνουμε σεξ

Μπορεί να μην έχετε κάτσει ποτέ να αναλογιστείτε ποια είναι τα κίνητρα που σας ωθούν στη σεξουαλική συνεύρεση, όμως δύο Αμερικανοί επιστήμονες είχαν την περιέργεια να μάθουν όλους τους πιθανούς λόγους και διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα είναι πάνω από 200!

Οι δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν πραγματοποίησαν μια σειρά από μελέτες προκειμένου να εξερευνήσουν όλα τα πιθανά κίνητρα πίσω από τη σεξουαλική επαφή. Στην πρώτη μελέτη, ζήτησαν από 444 άντρες και γυναίκες ηλικίας 17-52 ετών να παραθέσουν όλους τους πιθανούς λόγους που οι ίδιοι ή άτομα που γνωρίζουν έχουν κάνει σεξ στο παρελθόν.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν όλες τις απαντήσεις, ομαδοποίησαν όσες ήταν ίδιες και κατέληξαν σε μια λίστα με 237 διαφορετικούς λόγους! Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ότι η τεκνοποίηση και η απόλαυση είναι οι δύο προφανείς απαντήσεις, όμως δεν καλύπτουν όλο το φάσμα των ανθρώπινων επιθυμιών.

Στη δεύτερη μελέτη, 1.549 φοιτητές κολλεγίου πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τους 237 λόγους και τους ζητήθηκε να «ταιριάξουν» κάθε σεξουαλική επαφή που είχαν στο παρελθόν με κάποιον από αυτούς. Οι απαντήσεις τους οδήγησαν στην κατάρτιση μιας λίστας με τους 10 «δημοφιλέστερους» λόγους που κάνουν σεξ άντρες και γυναίκες.

download42f342f2r32

Αν και οι διαφορές που παρατηρήθηκαν ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν μικρές, αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες έβαλαν πιο ψηλά στη λίστα λόγους που σχετίζονταν με τα συναισθήματα και την τρυφερότητα.

Μπορείτε να δείτε όλους τους λόγους αναλυτικά στη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Διαβάστε επίσης:

Τα γυναικεία χείλη προδίδουν την... ευκολία οργασμού

Ο απίστευτος λόγος που οι άντρες δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

Πέντε επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να φτάσει η γυναίκα σε οργασμό (βίντεο)