ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι σημαίνει αν είναι κάποιος demisexual

Ένας νέος όρος για τον σεξουαλικό προσανατολισμό ολοένα και πιο συχνά συναντάται στο διαδίκτυο: demisexual – ελληνιστί «ημισεξουαλικός». Τι σημαίνει όμως πραγματικά;

Τι σημαίνει αν είναι κάποιος demisexual

«Ημισεξουαλικότητα ονομάζεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός που συνεπάγεται ότι ένας άνθρωπος αισθάνεται ερωτική έλξη μόνο για άτομα με τα οποία έχει συνάψει συναισθηματικούς δεσμούς» είναι ο ορισμός που δίνει η ιστοσελίδα demisexuality.org, η οποία έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού για τον εν λόγω σεξουαλικό προσανατολισμό. «Οι περισσότεροι ημισεξουαλικοί αισθάνονται ερωτική έλξη σπάνια, σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, και δείχνουν ελάχιστο έως και καθόλου ενδιαφέρον για σεξουαλικές δραστηριότητες».

bigstock Beauty Couple Lying and relaxi 97039487

Με τον νέο αυτό σεξουαλικό προσανατολισμό ασχολήθηκε και η συγγραφέας Μέριλ Ουίλιαμς σε άρθρο της στην Washington Post σχετικά με την αναζήτηση της σεξουαλικότητάς της και πώς είναι η ζωή της ως ημισεξουαλική. Εξηγώντας τι σημαίνει ο όρος για την ίδια, η Ουίλιαμς έγραψε: «Στα ραντεβού που έχω κάνει στη ζωή μου, συχνά περιγράφω τη σεξουαλικότητα μου ως “θέλω λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθώ”».

«Πριν από χρόνια αισθανόμουν ενοχές για την απογοήτευση που μπορεί να ένιωθαν τα ραντεβού μου. Δεν θέλω να αισθάνομαι υποχρεωμένη να εξηγώ στους ανθρώπους για ποιο λόγο δεν είμαι έτοιμη να αισθανθώ οικεία... γενικά μου αρέσουν όσοι είναι έξυπνοι και έχουν αίσθηση του χιούμορ» έγραψε η Ουίλιαμς.

Η ιστοσελίδα demisexuality.org επισημαίνει πως, σε αντίθεση με τη σεξουαλική συμπεριφορά (δηλαδή τη συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες), η σεξουαλική έλξη δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να εξαναγκαστεί, αλλά είναι κάτι που προκύπτει φυσικά.

Σε σύγκριση με τους ασεξουαλικούς (asexual), οι οποίοι χαρακτηρίζονται από παντελή απουσία σεξουαλικών επιθυμιών αλλά και τάσεων ερωτικής έλξης, οι ημισεξουαλικοί είναι (λίγο) πιο πιθανό να εμπλακούν στο ερωτικό παιχνίδι –είτε με τη μορφή φλερτ είτε με τη μορφή σωματικής επαφής–, αρκεί να συναντήσουν ένα άτομο με το οποίο να μπορέσουν να δεθούν συναισθηματικά.

Δείτε κι αυτό:

Τι σημαίνει αν είναι κάποιος sapiosexual