ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Κοινωνικές διαφορές: Τι ρόλο παίζουν στη σεξουαλική ζωή

Η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των δύο φύλων μπήκε στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, οι οποίοι προσπάθησαν να ανακαλύψουν υπό ποιες συνθήκες είναι ευχαριστημένοι και οι δύο σύντροφοι.

Κοινωνικές διαφορές: Τι ρόλο παίζουν στη σεξουαλική ζωή

Η μελέτη έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σικάγο των ΗΠΑ, σε 27.500 άτομα, ηλικίας 40 έως 80 ετών, από 29 χώρες. Ο λόγος που συμπεριλήφθησαν τόσες χώρες είναι οι κοινωνικές διαφορές που χωρίζουν τον άνδρα από τη γυναίκα.

Σημειώνεται ότι ποσοστό από 70%-80%, δήλωσαν ότι είχαν κάνει σεξ στο διάστημα των 12 μηνών που προηγήθηκαν της έρευνας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες που ζουν σε χώρες του δυτικού κόσμου, σε ποσοστό 80% είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή. Το 50% των ανδρών και 33% των γυναικών ανέφεραν ότι το σεξ είναι πολύ ή εξαιρετικά σημαντικό για τη ζωή τους.

Αντίθετα, σε χώρες της Ανατολικής Ασίας, μόνο το 25% των ανδρών και γυναικών απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Το 28% των ανδρών και το 12% των γυναικών δήλωσαν ότι το σεξ είναι σημαντικό για αυτούς. Έκπληξη αποτέλεσε η έρευνα στη Μέση Ανατολή, όπου το 50% των ανδρών και 38% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Το 60% των ανδρών και το 37% των γυναικών ανέφεραν ότι το σεξ είναι για αυτούς σημαντικό.

bigstock Couple Crisis 1208131

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες που είχαν πολλές σεξουαλικές συντρόφους, δεν ήταν ευχαριστημένοι με τις σχέσεις τους, δήλωναν όμως σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι το σεξ είναι γι' αυτούς πολύ σημαντικό.

Οι ειδικοί παρατήρησαν επίσης, ότι οι άνδρες ανεξαρτήτου χώρας, πολιτισμού και εθνικότητας απάντησαν γενικά ότι είχαν καλή σεξουαλική ζωή και τα επίπεδα ικανοποίησής τους σύμφωνα με τις απαντήσεις τους ήταν υψηλά.

Αντίθετα, οι γυναίκες που δήλωναν περισσότερους οργασμούς ήταν στις χώρες όπου δινόταν περισσότερη σημασία στην ισότητα των δύο φύλων. Ο κυριότερος λόγος που οι γυναίκες στις κοινωνίες που υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είχαν μεγάλα ποσοστά οργασμού, ήταν η πλήρης απουσία των προκαταρκτικών στην ερωτική πράξη.

Από τις χώρες όπου οι συμμετέχοντες είχαν δηλώσει ότι είχαν καλή σεξουαλική ζωή, στις πρώτες θέσεις ήταν η Αυστρία, η Ισπανία, ο Καναδάς, το Βέλγιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στη μέση της κλίμακας ήταν η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Αλγερία, ενώ, στις τελευταίες θέσεις ήταν η Ταϊλάνδη, η Κίνα, η Ινδονησία, η Ταϊβάν και η Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος ο ρόλος του γυναικείου οργασμού στη γονιμότητα