ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια αποκαλύπτει πόσο συχνά κάνουν σεξ! (γράφημα)

Από όλα τα πράγματα που μοιράζονται δύο σύντροφοι –τις ελπίδες, τα όνειρα ή και… το φαγητό τους– το κρεβάτι είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της συνύπαρξής τους.

Η στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια αποκαλύπτει πόσο συχνά κάνουν σεξ! (γράφημα)

Το κρεβάτι «φιλοξενεί» τις πιο προσωπικές στιγμές του ζευγαριού αλλά μερικές φορές και στιγμές αγανάκτησης, για παράδειγμα όταν ο ένας από τους δύο συντρόφους ροχαλίζει ή κλωτσάει στον ύπνο του!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι συνήθειες του ύπνου ενός ζευγαριού αντανακλούν τη δυναμική μεταξύ των δύο συντρόφων, όπως το πόση οικειότητα έχουν μεταξύ τους ή το πόσο ανεξάρτητος είναι ο καθένας εκ των δύο. Αυτό ήταν και το θέμα μιας νέας μεγάλης αμερικανικής έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.000 άτομα που διατηρούν μόνιμη σχέση.

Βασικό σημείο της έρευνας ήταν να εξεταστεί κατά πόσο η στάση που κοιμάται το ζευγάρι επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου του, την ικανοποίηση από τη σχέση του αλλά και τη συχνότητα με την οποία κάνει σεξ.

Στάση ύπνου

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, μια στάση στον ύπνο που συνεπάγεται αρκετή σωματική επαφή μεταξύ των δύο συντρόφων «μεταφράζεται» και σε συχνότερο σεξ.

stasi upnou sex S

Πατήστε επάνω στο γράφημα για να το δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Όπως φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα, συχνότερα κάνουν σεξ τα ζευγάρια που κοιμούνται αντικριστά με τα πόδια τους μπλεγμένα (4,2/5, με το 5 να αντιπροσωπεύει το σεξ σε καθημερινή βάση), ενώ αρκετά ζωηρή σεξουαλική ζωή έχουν και τα ζευγάρια που κοιμούνται με τον άντρα να αγκαλιάζει από πίσω τη γυναίκα (3,7/5).

Δείτε κι αυτό:

Ποια «δόση» σεξ μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους;

Η αντιγηραντική δράση του σεξ – Ποια είναι η «συνιστώμενη» συχνότητα

Ποια είναι η «ιδανική» συχνότητα στο σεξ