ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ο οργασμός ωφελεί τον εγκέφαλο περισσότερο από τα σταυρόλεξα!

Σύμφωνα μεπρόσφατη έρευνα, τα οφέλη ενός σταυρόλεξου ή οποιασδήποτε παρόμοιας πνευματικήςενασχόλησης δε συγκρίνονται ούτε στο ελάχιστο με έναν οργασμό. Ερευνητές πουεξειδικεύονται στην ανθρώπινη απόλαυση δηλώνουν ότι ενώ τα σταυρόλεξαδιεγείρουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, ένας οργασμός έχει γενικευμένηδράση.
Ο οργασμός ωφελεί τον εγκέφαλο περισσότερο από τα σταυρόλεξα!

Σύμφωνα μεπρόσφατη έρευνα, τα οφέλη ενός σταυρόλεξου ή οποιασδήποτε παρόμοιας πνευματικήςενασχόλησης δε συγκρίνονται ούτε στο ελάχιστο με έναν οργασμό.

Ερευνητές πουεξειδικεύονται στην ανθρώπινη απόλαυση δηλώνουν ότι ενώ τα σταυρόλεξαδιεγείρουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, ένας οργασμός έχει γενικευμένηδράση.

Η πνευματικήάσκηση, όπως το σταυρόλεξο και το Sudoku, εντείνει την εγκεφαλική λειτουργίααλλά σε τοπική εμβέλεια. Αντιθέτως, ο οργασμός ενεργοποιεί τον εγκέφαλο στο

σύνολό του.

Τα ευρήματατης έρευνας υποδεικνύουν ότι ένας οργασμός αυξάνει τη ροή του αίματος σχεδόν σεόλες τις περιοχές του εγκεφάλου, ενώ παράλληλα βοηθά στην οξυγόνωση και στηδιανομή θρεπτικών συστατικών.

Η έρευνα αυτήθα μπορούσε να συμβάλει επίσης στην περαιτέρω κατανόηση των συναισθημάτων καιτης διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Θεωρώντας κάθε εγκεφαλική λειτουργία ως ένακαθολικό, “οργασμικό” γεγονός, οι ερευνητές μπορούν να μελετήσουν και τηνπαραμικρή αλλαγή που συμβαίνει.

Όσοπερισσότερο κατανοούμε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, τόσο περισσότερο θα μπορούμενα διαμορφώσουμε τη λειτουργία του.

Παλαιότερες μελέτες είχαν υποδείξει ότι έναςοργασμός βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, του πόνου, του άγχους και τηςγήρανσης. Πλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν μία ακόμη ευεργετική λειτουργία του.