ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Προφυλακτικό: Τα 6 συχνότερα λάθη στη χρήση του

Το προφυλακτικόείναι η πιο διαδεδομένη μορφή αντισύλληψης, ωστόσο υπάρχουν μερικά συχνά λάθηπου κάνουμε και μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημα αποτελέσματα.

Προφυλακτικό: Τα 6 συχνότερα λάθη στη χρήση του

Το προφυλακτικόείναι η πιο διαδεδομένη μορφή αντισύλληψης, ωστόσο υπάρχουν μερικά συχνά λάθηπου κάνουμε και μπορεί να οδηγήσουν σε άσχημα αποτελέσματα.

Μάθετε τι πρέπεινα κάνετε και τι πρέπει να αποφεύγετε.

1. Λάθος μέγεθος

Τα XL προφυλακτικά ανεβάζουν την αυτοπεποίθησητων ανδρών. Αυτό όμως δε σημαίνει πως το λάθος μέγεθος δεν έχει συνέπειες.Αρχικά, δημιουργείται τριβή και αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να σπάσει τοπροφυλακτικό ή να δημιουργηθούν εξανθήματα. Επίσης, λόγω του επιπλέον χώρου πουυπάρχει, μπορεί να έχουμε ανεπιθύμητες διαρροές. Το χειρότερο όμως είναι ότιμπορεί να φύγει εντελώς κατά τη σεξουαλική επαφή.

2. Προφυλακτικό στο πορτοφόλι

Στο πορτοφόλιβάζουμε χρήματα, την ταυτότητά μας καιάλλα πράγματα που χρειαζόμαστε όταν φεύγουμε από το σπίτι. Δεν είναι όμως καλήιδέα να φυλάμε εκεί και προφυλακτικά για ώρα ανάγκης. Όταν τοποθετούμε τοπορτοφόλι στην τσέπη ή το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, υπάρχει αυξημένη θερμοκρασίακαι πίεση. Έτσι, το λάτεξ φθείρεται και το προφυλακτικό είναι πλέον άχρηστο. Ταπροφυλακτικά πρέπει να αποθηκεύονται πάντα σε δροσερό και ξηρό μέρος.

3. Παλιά προφυλακτικά

Υπάρχει λόγος πουτα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης. Ένα προφυλακτικό που έχει μείνειξεχασμένο σε ένα συρτάρι για πολύ καιρό είναι εξαιρετικά εύθραυστο, ακόμα κι ανδεν είναι εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη πίεση. Κοιτάμε λοιπόνπάντα την ημερομηνία που αναγράφεται στο προφυλακτικό. Επίσης, αν δούμε ότιέχει στεγνώσει, είναι ακατάλληλο για χρήση και πρέπει να το πετάμε.

4. Ανοίγουμε το προφυλακτικό με τα δόντια

Μπορεί να βιάζεστε,όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία για να σκίσετε τη συσκευασία του προφυλακτικούμε τα δόντια. Το λάτεξ αντιστέκεται στα παθογόνα μικρόβια όχι όμως και σταδόντια. Ίσως δε φαίνεται κάποιο σκίσιμο ή τρύπα, όμως τα δόντια μπορεί να έχουνφθείρει το προφυλακτικό με αποτέλεσμα να σπάσει στην πορεία. Το προφυλακτικόείναι διακεκομμένο στις άκρες ώστε να μπορείτε να το ανοίξετε εύκολα με ταδάχτυλα.

5. Λάθος τοποθέτηση

Το λάθος αυτό είναιολόκληρο θέμα από μόνο του, καθώς πολλά μπορούν να πάνε στραβά κατά τηντοποθέτηση του προφυλακτικού.

- Μέσα-έξω:Εάν το προφυλακτικό μπαίνει με δυσκολία και μετά το γυρίσουμε και τοχρησιμοποιήσουμε, ουσίες που πρέπει να παραμένουν στο εσωτερικό του μένουν εκτεθειμένες.

- Πολύσφιχτό: Η άκρη του προφυλακτικού πρέπει να παραμένει κενή. Το 45.7% των ανδρώνκάνει το λάθος και δεν αφήνει περιθώριο στην άκρη του προφυλακτικού.

- Πολύ χαλαρό:Η τριβή λόγω του αέρα μπορεί να κάνει το προφυλακτικό να σπάσει. Πρέπει ναπιέζουμε τον αέρα κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού.

- Δενέχει ανοίξει: Ένα προφυλακτικό που δεν έχει ξετυλιχτεί εντελώς μπορεί να φύγεικατά τη διάρκεια του σεξ.

6. Λιπαντικά

Το καλό με ταπροφυλακτικά από λάτεξ είναι ότι έχουν ελαστικότητα. Δυστυχώς όμως μερικές φορέςδεν έχουν αρκετό λιπαντικό. Πολλά λιπαντικά, όπως η βαζελίνη, δεν πρέπει νασυνδυάζονται με το λάτεξ. Προτιμήστε τα λιπαντικά που διαλύονται με το νερό,καθώς δε φθείρουν το προφυλακτικό και ξεπλένονται πιο εύκολα.