ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Εννιά μυστικά για καλή στύση!

Η στυτική δυσλειτουργία εμφανίζεται όλο και πιο συχνά όσο οιάνδρες μεγαλώνουν. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι είναι συνυφασμένη μετη μεγάλη ηλικία
Εννιά μυστικά για καλή στύση!

Η στυτική δυσλειτουργία εμφανίζεται όλο και πιο συχνά όσο οιάνδρες μεγαλώνουν. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι είναι συνυφασμένη μετη μεγάλη ηλικία. Πώς, όμως, μπορούμε να αποφύγουμε τη στυτική δυσλειτουργία;Δείτε τι απαντούν οι ειδικοί.

Προσέξτε το διατροφικό σας πρόγραμμα

Διατροφή που είναι επιβαρυντική για την καρδιά ενός άντρα,είναι επίσης κακή και για τη στύση του. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ίδιες διατροφικέςσυνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά επεισόδια, λόγω της περιορισμένηςροής του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες, επιβαρύνουν τη ροή του αίματος προςτο πέος.

Διατηρείτε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα

Το επιπλέον βάρος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πολλάπροβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2, που μπορεί ναπροκαλέσει βλάβες στα νεύρα όλου του σώματος, μεταξύ των οποίων και αυτά πουσυνδέονται με τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων.

Αποφύγετε την υψηλή πίεση και την υψηλή χοληστερόλη

Η υψηλή χοληστερόλη και πίεση του αίματος μπορεί να βλάψουντα αιμοφόρα αγγεία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που μεταφέρουν αίμα στοπέος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία.

Πίνετε αλκοόλ με μέτρο

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ήπια ή ακόμη και η μέτρια κατανάλωσηαλκοόλ μπορεί να επιβαρύνει τη στυτική λειτουργία. Ωστόσο, η χρόνια υπερβολικήκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει διαταραχή της ισορροπίας των «αρσενικών» ορμονών,προκαλώντας στυτική δυσλειτουργία.

Να ασκήστε τακτικά

Πολλές είναι η έρευνες που έχουν δείξει ότι η καθιστική ζωήαυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας. Αντίθετα, το τρέξιμο, τοκολύμπι και γενικά η αερόβια άσκηση, βοηθά στην πρόληψη.

Παρακολουθείτε τα επίπεδα τεστοστερόνης

Ακόμη και σε υγιείς άνδρες, τα επίπεδα τεστοστερόνηςμειώνονται απότομα γύρω στην ηλικία των 50. Κάθε χρόνο, μετά την ηλικία των 40,το επίπεδο τεστοστερόνης πέφτει συνήθως 1,3%.

Αποφεύγετε τα αναβολικά

Συνήθως οι αθλητές κάνουν κατάχρηση αυτών των ουσιών, πουμακροπρόθεσμα μειώνουν την παραγωγή τεστοστερόνης.

Αν καπνίζετε, κόψτε το

Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμανα περιορίζεται η ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Περιορίστε το στρες

Όσο και αν δεν το θεωρείτε σοβαρό, σύμφωνα με έρευνες τοστρες αυξάνοντας τα επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα, κάτι που μακροπρόθεσμα μπορείαν οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία.