ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι άνδρες, το κόκκινο χρώμα και τα ένστικτα

Ανέκαθεν θεωρούσαμετο κόκκινο ως το χρώμα του πάθους, όμως μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες δενμπορούσαν να καταλάβουν απόλυτα το γιατί.
Οι άνδρες, το κόκκινο χρώμα και τα ένστικτα

Ανέκαθεν θεωρούσαμετο κόκκινο ως το χρώμα του πάθους, όμως μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες δενμπορούσαν να καταλάβουν απόλυτα το γιατί.








Νέες έρευνες υποδεικνύουνότι οι γυναίκες που είναι ντυμένες στα κόκκινα αναζητούν νέο ταίρι, ενώ αρκετέςμελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια έχουν βοηθήσει ώστε νασυμπληρωθούν τα κενά στη θεωρία ότι οι γυναίκες επιλέγουν το κόκκινο για ναείναι πιο ελκυστικές. Δεν είναι ακόμη βέβαιο ποια είναι η αιτία αυτής της συμπεριφοράςκαι οι επιστήμονες συχνά στρέφονται στις βιολογικές επιδράσεις, όπως τα ζωώδηένστικτα των ανδρών που αφυπνίζουν τον εγκέφαλο στη θέα του κόκκινου χρώματος.







«Μόλις πρόσφαταοι ψυχολόγοι και ερευνητές από άλλες επιστήμες άρχισαν να μελετούν τη σχέσημεταξύ χρώματος και συμπεριφοράς», δηλώνει ο Άντριου Έλιοτ, καθηγητήςψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ . «Είναι εκπληκτικό να παρατηρούμε ότικάτι τόσο απλό όπως το χρώμα μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά μας χωρίς να τοκαταλαβαίνουμε.»







Ο Έλιοτ και ησυνεργάτις του Ντανιέλα Νιέστα ρώτησαν ένα σύνολο από άνδρες σχετικά με τηγοητεία που τους ασκούσε μια γυναίκα που έβλεπαν σε διάφορες φωτογραφίες. Το πείραμαχωρίστηκε σε τρία διαφορετικά στάδια, στα οποία η γυναίκα φορούσε διαφορετικόχρώμα ρούχα και το περίγραμμα της φωτογραφίας ήταν είτε κόκκινο είτε κάποιοάλλο χρώμα.







Η γυναίκα ήτανίδια σε όλες τις φωτογραφίες, όμως η παρουσία του κόκκινου χρώματος φάνηκε ναεπηρεάζει τις προτιμήσεις των ανδρών.





«Η μελέτη αποδεικνύει ότι υπάρχει μια αναλογίαανάμεσα στον τρόπο που αντιδρούν τα αρσενικά στο κόκκινο χρώμα, είτε πρόκειται γιαανθρώπους είτε όχι. Έτσι, τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιαζόμαστανεδώ και καιρό – οι άνδρες αντιδρούν με βάση τα ζωώδη ένστικτά τους όσον αφοράτη σεξουαλική προτίμηση. Όσο και αν οι άντρες θέλουν να πιστεύουν ότιπροσεγγίζουν τις γυναίκες εκλεπτυσμένα και τρυφερά, ως ένα βαθμό οι προτιμήσειςτους είναι πρωτόγονες.»