ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Sex: Πόσοι άνδρες πληρώνουν τελικά...

Θα μπορούσε άραγε το αρχαιότερο επάγγελμα να χάσει τους «πελάτες»του;

Sex: Πόσοι άνδρες πληρώνουν τελικά...

Θα μπορούσε άραγε το αρχαιότερο επάγγελμα να χάσει τους «πελάτες»του;

Όλο και λιγότεροι είναι οι άνδρες που λένε πως πληρώνουν ήέχουν πληρώσει για σεξ, συγκριτικά με μερικές δεκαετίες νωρίτερα, σύμφωνα μεμία νέα έρευνα.

Ωστόσο, οι ερευνητές διατηρούν αμφιβολίες για το αν οιάνδρες απομακρύνονται από το πληρωμένο σεξ ή απλώς δεν το παραδέχονται.

Σε μία σειρά από έρευνες, που διεξήχθησαν ανάμεσα στο 1991και το 1996, το 17% σχεδόν των ανδρών υποστήριξαν ότι δεν είχαν πληρώσει ποτέ ήείχαν πληρωθεί για σεξ.

Το ποσοστό αυτό, σε νεότερες έρευνες που πραγματοποιήθηκαναπό το 2006 έως το 2012, φαίνεται να περιορίζεται στο 13,2%, ενώ πέρσι άγγιξεμετά βίας το 9%.

Σε όλες τις έρευνες, οι άνδρες ήταν αυτοί που πλήρωναν στηνπλειοψηφία των περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αριθμοί φαίνεται να πέφτουναπό γενιά σε γενιά. Συγκεκριμένα, οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας ήταν πιο πιθανόνα απαντήσουν ότι πλήρωσαν ή πληρώθηκαν για να κάνουν σεξ.

Αντίθετα οι νεότεροι, αναφέρουν πιο σπάνια ότι πληρώνουν ήθα πλήρωναν για σεξ, συγκριτικά με άτομα ίδιας ηλικίας παλαιότερης όμως γενιάς.

Τα νούμερα προέρχονται από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και στηνέρευνα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 57.000 Αμερικανοί, σταδιακά από το1972 έως το 2012.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ερευνητές, ίσως η «στροφή» στιςπροτιμήσεις των ανδρών να οφείλεται στο ίντερνετ, αλλά και στο γεγονός ότι οι νεότερεςγενιές ενημερώνονται καλύτερα σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.