ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Τι μετανιώνουν οι άνδρες και οι γυναίκες στο σεξ

Οι επιστήμονεςρίχνουν φως σε έναν ανεξερεύνητο τομέα της σεξουαλικής ζωής: τις τύψεις.

Τι μετανιώνουν οι άνδρες και οι γυναίκες στο σεξ

Οι επιστήμονεςρίχνουν φως σε έναν ανεξερεύνητο τομέα της σεξουαλικής ζωής: τις τύψεις.

Φαίνεται πως οιάνδρες μετανιώνουν συχνότερα το ότι δεν έκαναν σεξ με αρκετές γυναίκες, ενώ οιγυναίκες αμφισβητούν τις επιλογές των ερωτικών τους συντρόφων.

Νέα μελέτη πουπραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο τηςΚαλιφόρνια UCLA δείχνειότι οι τύψεις αποτελούν μέρος της εξελικτικής διαδικασίας που αφορά στηναναπαραγωγή.

«Για τους άνδρες,κάθε χαμένη ευκαιρία για σεξ ήταν ανέκαθεν μια χαμένη ευκαιρία για αναπαραγωγήκι αυτό κοστίζει από εξελικτικής πλευράς», δηλώνει ο Μάρτι Χάσελτον, καθηγητήςψυχολογίας στο UCLA.

Οι άνδρεςμετανιώνουν κυρίως για τα εξής: είναι πολύ ντροπαλοί για να προσεγγίσουν μιαγυναίκα, δεν είναι αρκετά περιπετειώδεις σεξουαλικά όταν είναι νέοι και δενείναι αρκετά περιπετειώδεις σεξουαλικά όταν είναι εργένηδες.

Από την άλλη, οιγυναίκες μετανιώνουν κυρίως για τα εξής: χάνουν την παρθενιά τους από το λάθοςσύντροφο, απατούν και προχωρούν πολύ γρήγορα στο σεξ.

«Οι επιπτώσεις του περιστασιακού σεξ είναι σημαντικότερες για τις γυναίκες σε σύγκριση με τουςάνδρες και αυτό πιθανότατα επηρεάζει τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τησεξουαλική συμπεριφορά ακόμη και σήμερα», υποστηρίζει ο Χάσελτον.

Η νέα μελέτηβασίστηκε σε τρεις παλαιότερες έρευνες που αφορούσαν συνολικά σε 25.000σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο έγκριτοεπιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.