ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ζευγάρια: Πέντε παράδοξες ενδείξεις ότι η σχέση θα κρατήσει

Οι ανθρώπινεςσχέσεις και ιδιαίτερα οι ερωτικές σχέσεις απασχολούν ιδιαίτερα τους επιστήμονεςκαι τους ερευνητές.

Ζευγάρια: Πέντε παράδοξες ενδείξεις ότι η σχέση θα κρατήσει

Οι ανθρώπινεςσχέσεις και ιδιαίτερα οι ερωτικές σχέσεις απασχολούν ιδιαίτερα τους επιστήμονεςκαι τους ερευνητές.

Ποιοι είναι όμως οιεπιστημονικά αποδεδειγμένοι παράγοντες που καθορίζουν αν μια σχέση θα αντέξειστο χρόνο;

1. Το χαμόγελο:Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα δηλώνουν ότι τα άτομα που είχαν τοπιο αληθινό και εκθαμβωτικό χαμόγελο στις παιδικές και εφηβικές τους φωτογραφίεςέχουν περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν ένα επίπονο διαζύγιο στο μέλλον. Οιάνδρες και οι γυναίκες που χαμογελούσαν σε αυτές τις νεανικές φωτογραφίεςσυνήθως είναι πιο σταθεροί και ευχάριστοι χαρακτήρες. Οι συντάκτες της μελέτηςδηλώνουν πως τα χαρακτηριστικά αυτά είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί μιασταθερή και ευτυχισμένη σχέση.

2. Πρώτησυγκατοίκηση: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο υποστηρίζουν πως αν ο έναςεκ των δύο συντρόφων έχει συμβιώσει παλαιότερα σε σχέση, οι πιθανότητεςχωρισμού ή διαζυγίου εκτοξεύονται στο 209%. Το ιστορικό προηγούμενης συγκατοίκησηςυποδεικνύει έλλειψη ικανότητας δέσμευσης και απουσία ενδοιασμών για τοντερματισμό μιας σοβαρής σχέσης.

3. Τα παιδιά –μόνο τα αγόρια: Τα ζευγάρια που έχουν δύο γιους έχουν 17% λιγότερες πιθανότητεςνα χωρίσουν σε σύγκριση με τα ζευγάρια που έχουν δύο κόρες, σύμφωνα με μελέτηπου πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Οι ερευνητές δηλώνουν πωςοι άνδρες που έχουν γιους ενδιαφέρονται περισσότερο για το γάμο και τηνοικογένειά τους.

4. Κοινοί φίλοιστο Facebook που δε γνωρίζονται μεταξύ τους: Οι κοινοί φίλοι που δενγνωρίζονται μεταξύ τους δείχνουν ότι το ζευγάρι διατηρεί ισχυρούς δεσμούς καισταθερότητα στις σχέσεις, δηλώνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

5. Περιορισμένηκοινωνική δικτύωση: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδηςδείχνει πως οι σύντροφοι που χρησιμοποιούν πολλά κοινωνικά δίκτυα δεναισθάνονται ικανοποίηση στη σχέση τους. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η έντονηδραστηριότητα μέσω των κοινωνικών δικτύων αποδυναμώνει τη σχέση.