ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η ιστορία του προφυλακτικού σε τίτλους

Πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη μέθοδοαντισύλληψης, όμως είναι λίγα αυτά που γνωρίζουμε για την ιστορία τουπροφυλακτικού.

Η ιστορία του προφυλακτικού σε τίτλους

Πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη μέθοδοαντισύλληψης, όμως είναι λίγα αυτά που γνωρίζουμε για την ιστορία τουπροφυλακτικού.

Δείτε πως εξελίχθηκε το προφυλακτικό από το 11.000π.Χ. μέχρι και σήμερα.

11.000 π.Χ.: Τα πρώτα δείγματα προφυλακτικούεντοπίστηκαν στη Γαλλία, στη σπηλιά Grotte des combarelles. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι τοιχογραφίεςαπεικονίζουν το προφυλακτικό στην πρωταρχική μορφή του.

1.000 π.Χ.: Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οιΑιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά από πανί προκειμένου να προστατευθούναπό μεταδιδόμενες ασθένειες.

1.400 μ.Χ.: Στην Κίνα και στην Ιαπωνίαχρησιμοποιούσαν προφυλακτικά που κάλυπταν μόνο τη βάλανο, δηλαδή το άκρο τουανδρικού μορίου. Ήταν κατασκευασμένα από τα εντόσθια του αρνιού ή από μεταξωτόχαρτί.

1.500 μ.Χ.: Το προφυλακτικό περιβάλλεται απόβαμβακερό περίβλημα και χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικές ουσίες ώστε ναείναι πιο ανθεκτικό. Η χρήση του είχε σαν βασικό στόχο την προστασία από τησύφιλη.

1.700 μ.Χ.: Η χρήση του προφυλακτικού γίνεταιπιο διαδεδομένη. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το δέρμα (από τα εντόσθιαή την κύστη, με την προσθήκη θείου ή αλισίβας) ή το ύφασμα.

1.839 μ.Χ.: Ο Τσαρλ Γκούντγιαρ κατασκευάζει ταπρώτα προφυλακτικά από καουτσούκ. Πολλές εταιρείες ακολούθησαν αυτήν τηνπατέντα.

1.920 μ.Χ.: Οι εταιρείεςπροωθούν τα προφυλακτικά, κάνοντας τις συσκευασίες πιο ενδιαφέρουσες καιαλλάζοντας τα ονόματα των προϊόντων. Οι πωλήσεις προφυλακτικών αυξήθηκανκατακόρυφα αυτή τη δεκαετία.