ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Πέντε τροφές για πιο… σέξι διάθεση!

Έρευνες δείχνουνότι πολλές τροφές και μπαχαρικά περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτικά συστατικάπου πυροδοτούν την απελευθέρωση ενδορφίνης κι έτσι μας κάνουν να νιώθουμε πιοσέξι!

Πέντε τροφές για πιο… σέξι διάθεση!

Έρευνες δείχνουνότι πολλές τροφές και μπαχαρικά περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτικά συστατικάπου πυροδοτούν την απελευθέρωση ενδορφίνης κι έτσι μας κάνουν να νιώθουμε πιοσέξι!

Οι ενδορφίνες πουαπελευθερώνονται στον εγκέφαλο χάρη στις τροφές είναι 25.000 φορές πιο ισχυρέςαπό τη φαρμακευτική μορφίνη, δηλώνουν οι ειδικοί. Ενεργοποιούν τις νευρικές διόδουςτου εγκεφάλου, με αποτέλεσμα το έντονο αίσθημα ευφορίας και την ενεργοποίησητων ορμονών του πάθους.

Δείτε ποιες είναιοι τροφές που ανεβάζουν την ερωτική διάθεση και δημιουργούν την κατάλληληαισθησιακή ατμόσφαιρα.

1. Κακάο

Το κακάο ανεβάζειτα επίπεδα της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που εντείνει τα πάθη. Παράλληλα,ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία είναι γνωστή ως η «ορμόνη της χαράς».Μελέτες δείχνουν ότι το κακάο αυξάνει και τα επίπεδα της οξυτοκίνης, ευρύτεραγνωστή ως η «ορμόνη της αγάπης». Το κακάο περιέχει μεγάλες ποσότητες φαινυλαιθαναμίνης(ΡΕΑ), μια χημική ουσία που σχετίζεται άμεσα με τον αίσθημα της απόλαυσης και τηςερωτικής διέγερσης.

2. Σπαράγγια

Τα σπαράγγιαπεριέχουν μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος. Το φυλλικό οξύ πυροδοτεί τηνπαραγωγή ισταμίνης, η οποία δίνει ώθηση στην ερωτική διάθεση και εκτοξεύει τηλίμπιντο.

3. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναιεξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος δίνει ώθηση τόσο στην τεστοστερόνη όσοκαι στην παραγωγή σπέρματος. Παράλληλα, το πολύτιμο στοιχείο ηρεμεί τα νεύρακαι μας βοηθά να έχουμε καλύτερη διάθεση.

4. Οστρακοειδή

Τα οστρακοειδήθεωρούνται το κορυφαίο αφροδισιακό, χάρη στα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν.Αυτά τα υγιεινά λιπαρά βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικάόργανα.

5. Καρπούζι

Το καρπούζιπεριέχει μια αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται κιτρουλίνη, η οποία αυξάνει ταεπίπεδα μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα. Το μονοξείδιο του αζώτου βοηθά στηδιαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Μελέτες δείχνουν ότι η κιτρουλίνη παίζεισημαντικό ρόλο στη διάρκεια της στύσης.