ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η σέξι πλευρά της Επιστήμης: Οι κορυφαίες έρευνες του 2013

Η Επιστήμη δεν είναι καθόλου βαρετή όταν το αντικείμενο μελέτης είναι το σεξ!

Η σέξι πλευρά της Επιστήμης: Οι κορυφαίες έρευνες του 2013

Η Επιστήμη δεν είναι καθόλου βαρετή όταν το αντικείμενομελέτης είναι το σεξ!


Το 2013, οι επιστήμονες δε δίστασαν να κοιτάξουν από τις κλειδαρότρυπεςκαι να βγάλουν στη φόρα το πιο ζουμερά σεξουαλικά μυστικά.


Δείτε ποιες έρευνες για το σεξ και τις σχέσεις ξεχώρισανμέσα στο 2013.


1. Περισσότερες δουλειές στο σπίτι, λιγότερο σεξ


Η κατανομή εργασιών στις δουλειές του σπιτιού μπορεί νααποτελέσει πλήγμα για την ερωτική ζωή, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε τοΦεβρουάριο στην επιστημονική επισκόπηση AmericanSociological Review. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι άνδρες που ασχολούνται με «γυναικείεςδουλειές» όπως το μαγείρεμα και το πλύσιμο κάνουν λιγότερο σεξ.


2. Το σεξ καταπολεμά τον πονοκέφαλο


Μελέτη που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο στο επιστημονικό περιοδικόCephalalgia δείχνει ότι ποσοστό 30% των ατόμων που πάσχουν από συχνέςημικρανίες βλέπει τα συμπτώματα να υποχωρούν μετά το σεξ. Οι ερευνητές δηλώνουνότι οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μετά το σεξ έχουν αυτήν την ευεργετικήδράση για τον οργανισμό.


3. Το σεξ είναι γυμναστική


Έρευνα που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο στο κορυφαίο επιστημονικόπεριοδικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Επιστημών PLOS ONE δείχνει ότι στο σεξμπορούμε να κάψουμε τρεις με τέσσερις θερμίδες ανά λεπτό. Οι ερευνητές τονίζουνότι αυτή η μορφή «άσκησης» είναι εξίσου αποτελεσματική με το περπάτημα, ως προςτην καύση των θερμίδων.


4. Το περιστασιακό σεξ στερεί τον οργασμό από τις γυναίκες


Τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 600φοιτητές κολλεγίου στις ΗΠΑ. Το περιστασιακό σεξ φάνηκε πως μειώνει στο μισό τιςπιθανότητες μιας γυναίκας να φτάσει στην κορύφωση. Αντίθετα, οι γυναίκες πουβρίσκονται σε μόνιμη σχέση απολαμβάνουν την προσοχή και τη φροντίδα τουσυντρόφου τους, κάτι που οδηγεί συχνότερα στον οργασμό, δηλώνουν οι ερευνητέςαπό το Πανεπιστήμιο Έμορι.


5. Το ανδρικό αντισυλληπτικό μπλοκάρει το σπέρμα


Ένας συνδυασμός δραστικών ουσιών θα επιτρέπειτην παραγωγή σπέρματος χωρίς να υπάρχει κίνδυνος γονιμοποίησης του ωαρίου. Η ερευνητικήομάδα από Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης κατάφερε να επιτύχει τα επιθυμητάαποτελέσματα σε ποντίκια αλλάζοντας το DNA τους, ώστε να μην παράγουν τιςαπαραίτητες πρωτεΐνες που οδηγούν στην εκσπερμάτιση. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκανστο επίσημο περιοδικό της Ακαδημίας Επιστημών Proceedings of the NationalAcademy of Sciences .