ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σπέρμα: Όσα δε γνωρίζετε για τους… σέξι κολυμβητές!

Με κάθε εκσπερμάτιση, οι άνδρες παράγουν περίπου διακόσια εκατομμύρια σπερματικά κύτταρα.

Σπέρμα: Όσα δε γνωρίζετε για τους… σέξι κολυμβητές!

Με κάθε εκσπερμάτιση, οι άνδρες παράγουν περίπου διακόσιαεκατομμύρια σπερματικά κύτταρα.


Εσείς πόσα γνωρίζετε για το σπέρμα;


1. Η διατροφή επηρεάζει το σπέρμα

Μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά είναιεξαιρετικά ωφέλιμα για την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Για παράδειγμα,έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι τα λιπαρά οξέα πουπεριέχει το ψάρι είναι απαραίτητα για το σχηματισμό των σπερματοζωαρίων.


2. Το σχήμα του σπερματοζωαρίου συνήθως δεν είναιφυσιολογικό

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένα σπερματοζωάριο έχει οβάλκεφαλή και μακριά ουρά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μόλις το ένα τρίτο τωνσπερματοζωαρίων έχει κανονικό σχήμα. Οι ανωμαλίες μπορεί να εντοπίζονται σεοποιοδήποτε μέρος, με αποτέλεσμα ένα σπερματοζωάριο να έχει δύο κεφαλές, πολλέςουρές ή αδύναμο κορμό.


3. Τα σπερματοζωάρια ανακαλύφθηκαν από Δανό επιστήμονα

Ο Δανός Antony van Leeuwenhoek ήταν ο πρώτος που ανακάλυψετην ύπαρξη των σπερματοζωαρίων το 1677. Η διαπίστωση μάλιστα προέκυψε ότανμελέτησε το ίδιο το σπέρμα του στο μικροσκόπιο.


4. Το σπέρμα χρειάζεται βοήθεια

Τα σπερματοζωάρια είναι καλοί κολυμβητές, όμως χρειάζονταιβοήθεια για να γονιμοποιήσουν το ωάριο. Η γυναικεία ορμόνη που ονομάζεταιπρογεστερόνη βοηθά στην ταχύτατη κίνηση της ουράς του σπερματοζωαρίου, ώστε αυτόνα μπορέσει να εισέλθει στο ωάριο.