ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Έρευνα: Προφυλακτικά και απόλαυση στο sex...

Αναρωτιέστε μήπως το προφυλακτικό μειώνει την απόλαυση στο sex; Σύμφωνα με μία πρόσφατημελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα καιδημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine»
Έρευνα: Προφυλακτικά και απόλαυση στο sex...

Αναρωτιέστε μήπως το προφυλακτικό μειώνει την απόλαυση στο sex; Σύμφωνα με μία πρόσφατημελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα καιδημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine»,δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να ανησυχείτε!

Γυναίκες και άνδρες απολαμβάνουν εξίσου τις ερωτικές επαφέςτους με ή χωρίς προφυλακτικό.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την δρα Ντέμπι Χέρμπενικ, τουΤμήματος Εφαρμοσμένης Επιστήμης Υγείας της Σχολής Δημοσίας Υγείας τουΠανεπιστημίου της Ιντιάνα, αξιολόγησε τις ερωτικές συνήθειες χιλιάδων ανδρώνκαι γυναικών, ηλικίας 18 έως 59 ετών, διαπιστώνοντας ότι το σεξ με προφυλάξειςείναι εξίσου διεγερτικό και απολαυστικό με το σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα, οι άνδρεςπου συνηθίζουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολίαστη διατήρηση της στύσης, όταν τα φοράνε.

Παράλληλα, φάνηκε ότι η βαθμολογία όσον αφορά την απόλαυση στοσεξ που έδωσαν οι άνδρες οι οποίοι δεν φορούσαν προφυλακτικό ήταν σχεδόν ίδιαμε αυτή που έδωσαν όσοι χρησιμοποιούσαν.

Σχετικά με τη γυναικεία πλευρά, σε πολλές περιπτώσεις δενμπορούσαν καν να πουν εάν ο σύντροφός τους χρησιμοποιούσε προφυλακτικό -με ήχωρίς λιπαντικό- διότι δεν επηρεαζόταν η απόλαυση που αποκόμιζαν από το σεξ.

Μάλιστα, εκείνες που δεν δήλωναν σίγουρες για τη χρήση τουλιπαντικού ήταν υπερδιπλάσιες για εκείνες που ήταν σίγουρες.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι σε μία εποχή που τασεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα εξαπλώνονται ταχύτατα, έχει μεγάλη σημασία ναγίνει κατανοητό γιατί ιδιαίτερα οι νέοι αποφεύγουν το προφυλακτικό.