ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθημερινά αντικέιμενα που απειλούν την υγεία μας

Τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, μπορεί να μοιάζουν αθώα, αλλάστην πραγματικότητα κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.

Καθημερινά αντικέιμενα που απειλούν την υγεία μας

Τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, μπορεί να μοιάζουν αθώα, αλλάστην πραγματικότητα κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.

Δείτε ποια είναι σύμφωνα με το Reader's Digest τααντικείμενα αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μπορεί κάτω απόσυγκεκριμένες συνθήκες να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία μας.

Αντικολλητικά τηγάνια όταν υπερθερμανθούν

Σύμφωνα με έρευνες, ορισμένα αντικολλητικά τηγάνια πουπεριέχουν υπερφθοριωμένους υδρογονάνθρακες (PFC), που όταν υπερθερμανθούν εκπέμπουνμια καρκινογόνο ουσία (TFE). Καλό θα είναι να αντικαθιστούμε τα σκεύη αυτά,όταν διαπισώνουμε φθορά στην επιφάνειά τους.

Οι συσκευασίες τροφίμων fast food

Μπορεί να είναι βολικέςκαι εύχρηστες, ωστόσο στην πλειοψηφία τους περιέχουν πολυστερίνη, μία ουσία πουέχει συσχετιστεί από παλαιότερες μελέτες με την εμφάνιση καρκίνου.

Παλιά και φθαρμένα μαγειρικά σκεύη

Δεν είναι θέμα αισθητικής, αλλά υγείας! Μην αμελείτε νααντικαθιστάτε τα μαγειρικά σας σκεύη όταν φθείρονται, καθώς πολλά από αυτά περιέχουνυψηλά ποσοστά αλουμινίου που έχει συνδεθεί με την πρόωρη εμφάνιση Αλτσχάιμερ.Να θυμάστε ότι ειδικά τα φυλλώδη λαχανικά και οι ντομάτες έχουν την τάση να απορροφούν πιο εύκολα το αλουμίνιο.

«Αθλητικά» μπουκάλια για υγρά

Πολλά από τα μπουκάλια αυτά περιέχουν πολυκαρβονικά, χημικέςουσίες που κρύβουν την επικίνδυνη για την υγεία δισφαινόλη, η οποία, σύμφωνα μεέρευνες, ευνοεί την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη.

Πλαστικά μπουκάλια νερού όταν επαναχρησιμοποιούνται

Μπορεί να είναι εύχρηστα ωστόσο περιέχουν τερεφθαλικόπολυαιθυλένιο. Χρησιμοποιήστε τα μία και μόνο φορά και μετά πετάξτε τα. Γιαφύλαξη νερού στο ψυγείο, τα γυάλινα μπουκάλια είναι ιδανικά.