ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκρηξη γεννήσεων σε χώρες που σήκωσαν το ….τιμημένο!

Το ποσοστό των γεννήσεων αυξάνει μετά από κορυφαίες κατακτήσεις  των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ισπανία και δημοσιεύει η Daily Mail.
Έκρηξη γεννήσεων σε χώρες που σήκωσαν το ….τιμημένο!

Το ποσοστό των γεννήσεων αυξάνει μετά από κορυφαίεςκατακτήσεις των εθνικών ομάδωνποδοσφαίρου, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ισπανία και δημοσιεύει η DailyMail.

Χαρακτηριστικόπαράδειγμα η «Γενιά του Ινιέστα», όπως ονομάζουν οι επιστήμονες τα παιδιά πουγεννήθηκαν στην Ισπανία, τους πρώτους μήνες του 2010!


Σύμφωνα με ισπανική έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, ηκατάκτηση του UEFA Champions League από την Μπαρτσελόνα το Μάιο του 2009 προκάλεσεένα baby boom, μια έκρηξη γεννήσεων στη χώρα.


Ο αριθμός των γεννήσεων στην Ισπανία το Φεβρουάριο του 2010σημείωσε αύξηση της τάξης του 16% η οποία συνεχίστηκε και το Μάρτιο η οποίαέφτασε στο 11%, σε σύγκριση πάντα με τους αντίστοιχους μήνες του 2007.


Τα παιδιά που γεννήθηκαν αυτό το διάστημα ονομάστηκαν «ηγενιά του Ινιέστα», γιατί το νικητήριο γκολ έβαλε ο Andres Iniesta.


Οι ερευνητές από το ιατρικό κέντρο Althaia στην περιοχήBages της Καταλονίας, ανέλυσαν τα δεδομένα γεννήσεων μεταξύ του 2007 και 2012σε δύο κέντρα μητρότητας στην πρωτεύουσα της περιοχής, Manresa.


Η Bages είναι ο τόπος καταγωγής του Josep Guardiola, οοποίος ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά των γεννήσεων στηνπεριοχή αυτή της Καταλονίας αυξήθηκαν κατά 16% το Φεβρουάριο και κατά 11% τοΜάρτιο του 2010, συγκριτικά με τις προηγούμενες και τις επόμενες χρονιές.


Ωστόσο, παρατήρησαν ότι άλλες νίκες σε αθλητικά γεγονότα δενπροκάλεσαν το baby boom.


Μάλισταπαρατήρησαν μια μείωση στα ποσοστά των γεννήσεων στο τέλος του 2010, όταν η Μπαρτσελόνακέρδισε το Supercopa de Espana τον Αύγουστο του 2009 και η Ισπανία το ΠαγκόσμιοΚύπελλο το Δεκέμβριο του 2009.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονόςεκείνη την περίοδο ξεκινούσε η οικονομική κρίση στη χώρα.

Πάντως, αναφέρουν ότι η έρευνα αυτή δείχνει πως τα ανθρώπινασυναισθήματα σε μεγάλη κλίμακα μπορεί να επηρεάσουν βαθιά τις δημογραφικέςμεταβολές στους πληθυσμούς.