ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε πώς η προσωπικότητα καθορίζει το βάρος μας

Νομίζετε πως αρκεί να τρώμε υγιεινά και να γυμναζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά; Λάθος! Μπορεί ο ίδιος ο χαρακτήρας μας να καθορίζει το βάρος μας…

Δείτε πώς η προσωπικότητα καθορίζει το βάρος μας

Νομίζετε πως αρκεί να τρώμε υγιεινά και να γυμναζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά; Λάθος! Μπορεί ο ίδιος ο χαρακτήρας μας να καθορίζει το βάρος μας…

Ο Αρτ Μάρκμαν, καθηγητής ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τέξας αναλύει πώς τα στοιχεία της προσωπικότητας μπορεί να οδηγήσουν στα παραπανίσια κιλά και πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από το χαρακτήρα μας για να χάσουμε βάρος.

1. Εάν είστε παρορμητικός χαρακτήρας…

Αμερικανοί ερευνητές έδωσαν σε μικρά παιδιά την επιλογή να φάνε ένα ζαχαρωτό στα επόμενα 5 λεπτά ή να φάνε δύο ζαχαρωτά στα επόμενα 15 λεπτά. Τα παιδιά που έδειξαν περισσότερη υπομονή φάνηκε να έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις μέσα στα επόμενα χρόνια. Η υπομονή έχει άμεση σχέση και με την απώλεια βάρους. Οι ανυπόμονοι και παρορμητικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να χάσουν βάρος κι έτσι πρέπει να αποφεύγουν τους πειρασμούς.

2. Εάν είστε αξιόπιστο άτομο…

Είστε πάντα συνεπείς στα ραντεβού σας; Ακολουθείτε τους κανόνες που σας έχουν επιβάλει; Εάν ναι, σημαίνει ότι έχετε υψηλό αίσθημα συνείδησης, ένα χαρακτηριστικό που σας διευκολύνει να ακολουθήσετε μια δίαιτα.

3. Εάν είστε κυκλοθυμικό άτομο…

Η διάθεση πολλές φορές καθορίζει τις διατροφικές μας επιλογές. Η συναισθηματική φόρτιση μπορεί να οδηγήσει σε παρασπονδίες, κυρίως στην κατανάλωση ζάχαρης και πολλών λιπαρών. Για να το αποφύγουμε, πρέπει να αναγνωρίζουμε αυτές τις μεταβολές της διάθεσης και να επιλέγουμε εναλλακτικές λύσεις, όπως η γυμναστική, προκειμένου να χαλαρώσουμε.

4. Εάν είστε κλειστός χαρακτήρας…

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι ακολουθούν ένα πιο προσεκτικό και λιγότερο αυθόρμητο τρόπο ζωής που τους διευκολύνει να ακολουθήσουν υγιεινές διατροφικές συμβουλές και δίαιτες.

5. Εάν είστε εγωκεντρικός χαρακτήρας…

Ο εγωισμός αποτελεί προσόν όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Οι εγωκεντρικοί χαρακτήρες εστιάζουν στο συμφέρον τους κι έτσι δε σπαταλούν την ενέργειά τους άσκοπα. Η επιμονή στις προσωπικές επιλογές είναι η δύναμη που χρειαζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.

6. Εάν είστε πρωινός τύπος…

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία έδειξε ότι τα άτομα που ξυπνούν νωρίς έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν πολλά κιλά. Αντίθετα, τα άτομα που ξυπνούν αργά και κοιμούνται αργά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, ακόμη κι αν κοιμούνται τις ίδιες ώρες με τα άτομα που ξυπνούν νωρίς.

7. Εάν είστε βραδινός τύπος…

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κοιμούνται μετά τις 4 το πρωί καταναλώνουν κατά μέσο όρο 550 θερμίδες επιπλέον σε καθημερινή βάση. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των θερμίδων προερχόταν από λιπαρά και ανθυγιεινά φαγητά.