ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 6 μυστικά μακροζωίας που όλοι πρέπει να γνωρίζουν!

Αιώνες τώρα οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους, προκειμένου νααυξήσουν το προσδόκιμο ζωής, ενώ πολλοί επιστήμονες πειραματίζονται με μεθόδους αντιστροφής της γήρανσης.

Τα 6 μυστικά μακροζωίας που όλοι πρέπει να γνωρίζουν!

Αιώνες τώρα οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους, προκειμένου νααυξήσουν το προσδόκιμο ζωής, ενώ πολλοί επιστήμονες πειραματίζονται με μεθόδους αντιστροφής της γήρανσης.

Υπάρχουν, άραγε, μυστικά που είναι δυνατόν να μας προσθέσουνχρόνια ποιοτικής ζωής;

Δείτε ποια είναι, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ταμυστικά που υπόσχονται μακροζωία, προκειμένου να τα εντάξετε στηνκαθημερινότητά σας!

Προσοχή στην αρτηριακή πίεση

Όπως προέκυψε από έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, τα άτομα μευψηλή αρτηριακή πίεση, τα οποία αντικατέστησαν το 8% των ημερήσιων θερμίδων τους,που προέρχονταν από ψωμί, δημητριακά, πατάτες και ζυμαρικά με άπαχο κόκκινοκρέας, παρουσίασαν πτώση στη συστολική αρτηριακή πίεση έως και 4 μονάδες σεδιάστημα μόλις 8 εβδομάδων. Το κόκκινο κρέας περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά τααιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

«Ακούστε» το δέρμα σας

Σύμφωνα με μελέτη του Northwestern University, όσοι γνωρίζουν να αυτοεξετάζουντο δέρμα τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες θεραπείας σε περίπτωση εμφάνισηςκαρκίνου. Το μελάνωμα είναι μία από τις πιο συχνές και επικίνδυνεςμορφές καρκίνου.

Προστατέψτε την καρδιά σας

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο AmericanJournal of Clinical Nutrition, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν τρεις ήπερισσότερες μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, περιορίζουν τον κίνδυνοεμφάνισης καρδιακών παθήσεων κατά 31%.

Προτιμήστε τον ντεκαφεϊνέ καφέ

Σύμφωνα με ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Harvard, όσοικαταναλώνουν δύο ή περισσότερα φλιτζάνια ντεκαφεϊνέ καφέ την ημέρα, μειώνουνκατά 52% τις πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

Προλάβετε την κατάθλιψη

Φινλανδική έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που εργάζονται εκτεθειμένοιστο φως του ήλιου έχουν καλύτερη διάθεση, συγκριτικά με όσους εργάζονται σεκλειστούς χώρους.

Κλείστε την πόρτα στο εγκεφαλικό

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μειώνει τον κίνδυνοεγκεφαλικού επεισοδίου κατά 6%. Επενδύστε λοιπόν σε φρούτα και λαχανικά και δενθα χάσετε!