ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 8 ενδείξεις που "μαρτυρούν" εγκεφαλικό επεισόδιο

Το ενδεχόμενο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου δεν πρέπει ναανησυχεί μόνο τους ηλικιωμένους, καθώς, σύμφωνα με πολλές νέες έρευνες, χτυπάόλο και νεότερες ηλικίες.

Οι 8 ενδείξεις που "μαρτυρούν" εγκεφαλικό επεισόδιο

Το ενδεχόμενο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου δεν πρέπει ναανησυχεί μόνο τους ηλικιωμένους, καθώς, σύμφωνα με πολλές νέες έρευνες, χτυπάόλο και νεότερες ηλικίες.

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα, τα οποία θα πρέπει να σας κάνουννα ανησυχήσετε και να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό:

Διπλή, θολή όραση ή απώλεια της όρασης στο ένα μάτι

Εάν η όρασή σας είναι θολή ή ξαφνικά έχετε απώλεια όρασης από το ένα μάτι, τότε ίσως πρόκειται για σύμπτωμα που οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δυσκολία στην ομιλία ή η σύγχυση

Προσπαθήστε να επαναλάβετε την ίδια φράση. Εάν αδυνατείτε νατην πείτε, έχετε 72% πιθανότητες να έχετε υποστεί εγκεφαλικό.

Ξαφνική αδυναμία, μούδιασμα ή παράλυση στο ένα χέρι ή πόδι

Συχνά, το προσβεβλημένο άκρο είναι στην αντίθετη πλευρά τουσώματος, από εκείνη την πλευρά του εγκεφάλου όπου συνέβη το επεισόδιο.

Ζάλη, ναυτία ή δυσκολία στο περπάτημα

Τα συμπτώματα αυτά συχνά παρερμηνεύονται. Για παράδειγμα,συχνά η ζάλη μπορεί να ερμηνευτεί ως απόρροια κάποιου ιογενούς συνδρόμου. Οπόνος, από την άλλη, δεν είναι ένα τυπικό σύμπτωμα στο εγκεφαλικό επεισόδιο,αλλά εάν έχετε αιφνίδιο πόνο στο ένα χέρι, το πόδι, τη μία πλευρά του προσώπουή το στήθος σας, τότε καλό θα ήταν να μην τον αγνοήσετε.

Ξαφνική κεφαλαλγία

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνθρωποι που παρουσίασαν πονοκέφαλο μετην έναρξη του εγκεφαλικού επεισοδίου έτειναν να είναι νεότεροι και να έχουνιστορικό ημικρανίας. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να παρουσιάσουνπονοκέφαλο στο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από ό, τι οι άνδρες.

Αιφνίδια, μονόπλευρη αδυναμία του προσώπου

Η αδυναμία κίνησης μίας πλευράς του προσώπου είναι δυνατόναν υποδηλώνει ότι βιώσατε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αλλαγή της νοητικής κατάστασης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης, το 23,2% των γυναικώνκαι το 15,2% των ανδρών που βίωσαν εγκεφαλικό επεισόδιο ανέφεραν αλλαγή τηςνοητικής τους κατάστασης.

Λόξυγκας που δεν υποχωρεί

Επειδή τα εγκεφαλικά επεισόδια επηρεάζουν την αναπνοή, ο παρατεταμένοςλόξυγκας είναι ένα σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε.