ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μυστικό της μακροζωίας είναι διαφορετικό για κάθε φύλο

Οι άνδρες χρειάζονται ύπνο και οι γυναίκες βιταμίνες για να ζήσουν περισσότερο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το μυστικό της μακροζωίας είναι διαφορετικό για κάθε φύλο

Οι άνδρες χρειάζονται ύπνο και οι γυναίκες βιταμίνες για να ζήσουν περισσότερο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες χρειάζονται τη βιταμίνη Β6 και τα λαχανικά προκειμένου να παραμείνουν υγιείς και να ζήσουν περισσότερα χρόνια. Η βιταμίνη Β6 βρίσκεται στο κρέας, τις μπανάνες, τους ξηρούς καρπούς, το σκόρδο και τα φιστίκια. Μεταξύ άλλων, επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί και να αποθηκεύει την ενέργεια από τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες.

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης. Οι ερευνητές ανέλυσαν πώς η διατροφή συμβάλλει στην ποιότητα του ύπνου και το προσδόκιμο ζωής σε μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες και γυναίκες.

Ο ύπνος φάνηκε πως παίζει σημαντικότερο ρόλο για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες.

Η σχετική μελέτη αναφέρει πως «η κακή ποιότητα ύπνου σχετίζεται με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα, για παράδειγμα λόγω διαβήτη, καρδιοπάθειας και στεφανιαίας νόσου». Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, ο κακός ύπνος σχετίζεται άμεσα με τη μειωμένη όρεξη και την αντίληψη για κακή κατάσταση της υγείας.

Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης μια ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ ύπνου και διατροφής για τις γυναίκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που δεν κοιμούνται καλά παρουσίαζαν μειωμένη πρόσληψη βιταμίνης Β6.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές ήταν πως ο ύπνος για τους άνδρες και οι βιταμίνη Β6 για τις γυναίκες αποτελούν βασικούς παράγοντες της υγείας και της μακροζωίας.