ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέκα έξυπνοι τρόποι να γλιτώσετε τη γρίπη και το κρυολόγημα!

Κολλάτε εύκολα κάθε μικρόβιο που βρίσκεται γύρω σας με αποτέλεσμα να περνάτε τις μισές μέρες της εβδομάδας στο κρεβάτι;

Δέκα έξυπνοι τρόποι να γλιτώσετε τη γρίπη και το κρυολόγημα!

Κολλάτε εύκολα κάθε μικρόβιο που βρίσκεται γύρω σας με αποτέλεσμα να περνάτε τις μισές μέρες της εβδομάδας στο κρεβάτι;

Ξεκινήστε με μερικά απλά βήματα ώστε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να μπορέσετε να «ξεφύγετε» εύκολα από τη γρίπη και το κρυολόγημα.

1. Τραγούδι

Είναι μια αρκετά παράδοξη και πρωτότυπη μέθοδος προστασίας, όμως ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία αποδεικνύουν ότι όταν τραγουδάμε το ανοσοποιητικό μας δυναμώνει.

2. Γέλιο

Το γέλιο ενεργοποιεί τα ανοσοκύτταρα Τ και ενισχύει την παραγωγή αντισωμάτων.

3. Καταπολέμηση στρες

Οι ορμόνες που παράγονται όταν έχουμε στρες εξουδετερώνουν την ευεργετική δράση των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Έτσι, αν αντιμετωπίσουμε το στρες θα ενισχύσουμε αυτόματα το ανοσοποιητικό μας.

4. Προβιοτικά

Η υγεία του γαστρεντερικού επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα προβιοτικά που βρίσκονται στο γιαούρτι και τα γαλακτοκομικά γενικότερα περιέχουν «υγιεινά βακτήρια» που κρατούν το γαστρεντερικό σε καλή κατάσταση.

5. Πρεβιοτικά

Αυτές οι διαλυτές ίνες βρίσκονται στις μπανάνες, τις αγκινάρες και τα κρεμμύδια βοηθούν στην αποτελεσματικότερη δράση των προβιοτικών κι έτσι συμβάλλουν στην υγεία του γαστρεντερικού.

6. Σωματική επαφή

Ένα φιλί ή μια αγκαλιά καταστέλλουν την αντίδραση του οργανισμού στο στρες. Έρευνες δείχνουν ότι ένα 45λεπτο μασάζ ενισχύει επίσης την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία καταπολεμούν τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

7. Καλός ύπνος

Μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου μειώνει την παραγωγή ανοσοκυττάρων Τ κι έτσι ο οργανισμός δεν μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

8. Ήπια σωματική άσκηση

Η γυμναστική βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις, αλλά παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων όπως η οστεοπόρωση. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη κι ένας μικρός περίπατος μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό.

9. Κοινωνικές επαφές

Μελέτη που δημοσιεύεται από τον Αμερικανικό Οργανισμό Ψυχολογίας δείχνει ότι η κοινωνική απομόνωση αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό και δεν επιτρέπει στο σώμα να αντισταθεί στις λοιμώξεις.

10. Λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο και η λαχανίδα βοηθούν ώστε τα ανοσοκύτταρα του γαστρεντερικού να λειτουργούν σωστά.