ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα… πέος

Εγκολεασμός ονομάζεται στην Ιατρική η αναδίπλωση του πέους από τα μέσα προς τα έξω. Ακούγεται παράδοξο, όμως μπορεί να συμβεί.

Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα… πέος

Εγκολεασμός ονομάζεται στην Ιατρική η αναδίπλωση του πέους από τα μέσα προς τα έξω. Ακούγεται παράδοξο, όμως μπορεί να συμβεί.

Το φαινόμενο ονομάζεται επίσης «παγίδευση πέους» και είναι αποτέλεσμα έντονης πρόσκρουσης του μορίου. Στην ουσία, ασκείται τεράστια πίεση στο ανδρικό μόριο, με αποτέλεσμα να «παγιδεύεται» στο γύρω ιστό. Είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση και αντιμετωπίζεται «χειρωνακτικά» ή με χειρουργική επέμβαση.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό –ούτε το χειρότερο– που μπορεί να συμβεί στο ευαίσθητο ανδρικό μόριο.

Πέος-σαξόφωνο

Είναι το αποτέλεσμα της απόφραξης του λεμφαδένα ή μπορεί να οφείλεται σε βακτηριακή λοίμωξη σχετική με τα χλαμύδια. Είναι μια σπάνια πάθηση που οδηγεί σε σοβαρό οίδημα και παραμορφωτική στρέβλωση του πέους. Τα φάρμακα βοηθούν στην καταπολέμηση του πρηξίματος και της παραμόρφωσης και η ενούρηση είναι εφικτή, στην κατάλληλη στάση. Το σεξ είναι μάλλον αδύνατο.

Αυτόχθονη αρτηριοφλεβική επικοινωνία

Αποτελεί την πιο συχνή μορφή αγγειακής προσπέλασης λόγω αποτυχημένης χειρουργικής επέμβασης στο έντερο ή τον προστάτη. Πρόκειται για ρήξη των ιστών που συνδέουν την ουροδόχο κύστη με το ορθό. Η πάθηση είναι αναστρέψιμη, όμως η ανάρρωση είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο.

Συσσώρευση πλάκας

Η συσσώρευση πλάκας στο πέος οδηγεί στη νόσο Περονιέ, με αποτέλεσμα την έντονη κάμψη του πέους. Φυσικά αυτό καθιστά τη στύση εξαιρετικά επίπονη. Η συσσώρευση πλάκας στο πέος δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι οι διαγνώσεις κυμαίνονται μεταξύ 65.000 και 120.000 σε ετήσια βάση στους μεσήλικες Αμερικανούς. Τα φάρμακα και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πάθησης, όμως η πλήρης ανάρρωση δεν είναι εγγυημένη.

Κάταγμα

Αν και δεν υπάρχουν οστά στο πέος, το ανδρικό μόριο μπορεί να υποστεί κάταγμα στους κυλινδρικούς άξονες που διοχετεύουν το αίμα στην περιοχή κατά τη στύση. Εάν αυτοί οι άξονες βρίσκονται σε κάμψη την ώρα της στύσης μπορεί να προκληθεί ρήξη και το πέος να γεμίσει με αίμα. Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το αποτέλεσμα είναι το οίδημα και η μόνιμη δυσμορφία ή η απώλεια σεξουαλικής λειτουργίας.