ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 5 μυστικά που "υπόσχονται" μακροζωία και πρέπει να γνωρίζετε!

Σίγουρα υπάρχουν πολλές συμβουλές που θα μπορούσατε ναακολουθήσετε για να ζήσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Τα 5 μυστικά που "υπόσχονται" μακροζωία και πρέπει να γνωρίζετε!

Σίγουρα υπάρχουν πολλές συμβουλές που θα μπορούσατε ναακολουθήσετε για να ζήσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ωστόσο, υπάρχουνπέντε «μυστικά», που έχουν προκύψει από μελέτες και σίγουρα δεν θα σας πέρναγαναπό το μυαλό!

Δείτε τι «αποκαλύπτουν» πέντε διαφορετικές επιστημονικέςέρευνες σχετικά με τη μακροζωία!

Η σκληρή δουλειά

Όσοι εργάζονται σκληρά, έχουν περισσότερες πιθανότητες ναζήσουν παραπάνω σε σχέση με τους πιο τεμπέληδες.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν πάνω από 1.500 παιδιά από το1920 μέχρι το θάνατό τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα εργατικά άτομα παρέτειναντη διάρκεια ζωής τους κατά μέσο όρο δύο έως τρία έτη.

Η θετική στάση στη ζωή

Η αισιοδοξία στη ζωή συμβάλλει στη μείωση των επιπέδωνστρες, ενώ εξασφαλίζει χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης, οι αισιόδοξοιάνθρωποι διατρέχουν 50% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με τουςαπαισιόδοξους.

Ο γάμος

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, ο γάμος συνδέεται με τημακροζωία. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα, οι παντρεμένοιάνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν πέρα από την ηλικία των 70 ετών,σε αντίθεση με το μόλις ένα τρίτο των διαζευγμένων.

Επίσης, οι άνδρες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ, φαίνεται πως ξεπερνούνσε ηλικία αυτούς που χώρισαν, σε καμία περίπτωση όπως αυτούς που έμεινανπαντρεμένοι.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι παντρεμένοι ίσως υιοθετούν ένανπιο υγιεινό τρόπο ζωής και να αναλαμβάνουν λιγότερα ρίσκα, ενώ οι σύζυγοί τους,μπορεί να τους βοηθάνε να μένουν συνδεδεμένοι με τον κοινωνικό κύκλο τους.

Η βόλτα με το σκύλο σας

Ένα κατοικίδιο βοηθά να παραμένουμε πιο δραστήριοι και ναδιατηρούμε τη φόρμα μας, ενώ συμβάλλει και στον περιορισμό του άγχους καισυνακολούθως των επιπέδων της κορτιζόνης που παράγει ο οργανισμός μας.

Ο καλός ύπνος

Όπως διαπιστώθηκε από πρόσφατη μελέτη, η πλειοψηφία τωνατόμων άνω των 100 ετών που συμμετείχαν σε αυτή, συνήθιζαν να κοιμούνται οκτώ ήκαι περισσότερες ώρες κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κατά τη διάρκεια του ύπνου, αποκαθίστανταιοι βλάβες του οργανισμού που σημειώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οελλιπής ύπνος συνδέεται με επικίνδυνες γονιδιακές μεταβολές.