ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ξηροί καρποί προστατεύουν από τον καρκίνο του παγκρέατος

Η κατανάλωση ξηρών καρπών σε εβδομαδιαία βάση περιορίζει τονκίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του παγκρέατος έως και κατά 35%, όπως προέκυψε απότα ευρήματα μίας νέας μελέτης, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τη ΣχολήΔημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Οι ξηροί καρποί προστατεύουν από τον καρκίνο του παγκρέατος

Η κατανάλωση ξηρών καρπών σε εβδομαδιαία βάση περιορίζει τονκίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του παγκρέατος έως και κατά 35%, όπως προέκυψε απότα ευρήματα μίας νέας μελέτης, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τη ΣχολήΔημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ανέλυσαν στοιχεία απόπερισσότερες από 75.000 εθελόντριες, αναζητώντας τυχόν συσχετίσεις ανάμεσα στιςδιατροφικές συνήθειες και την εμφάνιση του συγκεκριμένου καρκίνου.

Όπως διαπίστωσαν, όσες έτρωγαν 30 γραμμάρια ξηρών καρπών δύοή περισσότερες φορές την εβδομάδα, διέτρεχαν 35% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουνπαγκρεατικό καρκίνο.

Μάλιστα, ακόμη και όταν η ερευνητική ομάδα έλαβε υπόψη και άλλουςπαράγοντες, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο, όπως η παχυσαρκία ή τοιστορικό διαβήτη, η προστατευτική δράση των ξηρών καρπών παρέμεινε ισχυρή.

«Τα στοιχεία μας υποδηλώνουν ότι η συχνή κατανάλωση ξηρώνκαρπών σχετίζεται αρνητικά με τον κίνδυνο παγκρεατικού καρκίνου, ανεξάρτητα απόάλλους, δυνητικούς παράγοντες κινδύνου για εκδήλωση της νόσου», αναφέρεται στην«Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου» (BJC).