ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εννέα καταστάσεις που σίγουρα δεν γνωρίζετε ότι είναι κολλητικές!

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, υπάρχουν συμπεριφορές καιαισθήματα, που είναι δυνατόν να μεταδοθούν από τον ένα στον άλλο!

Εννέα καταστάσεις που σίγουρα δεν γνωρίζετε ότι είναι κολλητικές!

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, υπάρχουν συμπεριφορές καιαισθήματα, που είναι δυνατόν να μεταδοθούν από τον ένα στον άλλο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο αυτό, της ασυνείδητηςμεταδοτικότητας, καθιστά δυνατή τη συνεργασία με συγκεκριμένα άτομα.

Η ιδιαιτερότητα, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι η κατάστασηαυτή δεν γίνεται αντιληπτή από το συνειδητό μας, επηρεάζοντάς μας χωρίς να τοαντιλαμβανόμαστε.

Δείτε 9 κολλητικές καταστάσεις, στις οποίες σίγουρα έχετεβρεθεί, χωρίς να το αντιληφθείτε!

Άγχος

Κοιτάζοντας και μόνο αγχώδες άτομο, τα επίπεδα κορτιζόλης, τηςορμόνης του άγχους, ανεβαίνουν. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012,το έντονο στρες αποτυπώνεται στον ιδρώτα μας. Αυτή η ανεπαίσθητη μυρωδιάγίνεται αντιληπτή από τα άτομα, θέτοντας τα ασυνείδητα σε επαγρύπνηση.

Κατάκτηση στόχων

Όλοι έχουμε νιώσει τη διάθεση να αποκτήσουμε κάτι που έχεικάποιος από το περιβάλλον μας. Αυτό δεν οφείλεται απαραίτητα σε ζήλια, αλλάπηγάζει από την επιθυμία να αποκτήσουμε κάτι που έχουν ήδη κρίνει και εγκρίνειοι άλλοι.

Μοναχικότητα

Τα συναισθήματα που βιώνει ένας μοναχικός άνθρωπος τονκάνουν να εκφράζει συγκεκριμένες συμπεριφορές και απόψεις, που επηρεάζουναναπόφευκτα και άμεσα τα άτομα του κύκλου του.

Φόβος

Σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικών ερευνών, είναι δυνατόν να «μυρίσουμε»ασυναίσθητα τον φόβο στον ιδρώτα ενός ατόμου που βιώνει μία δυσάρεστηκατάσταση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός μας να τίθεται αυτόματα σε κατάσταση «συναγερμού».Αυτή η λειτουργία θεωρείται ένας «αυτόματος» τρόπος προστασίας από ενδεχόμενηαπειλή.

Αηδία

Οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από το ανθρώπινο σώμακαι είναι γνωστές ως φερομόνες, μεταδίδουν, εκτός των άλλων και το συναίσθηματης αηδίας. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως συμβαίνει και με το φόβο, η μυρωδιάτου ιδρώτα ενός ατόμου, επηρεάζει άλλα άτομα και δρα μάλλον προστατευτικά.

Χαρά

Έρευνα έχει καταδείξει ότι αρκεί κάποιος να παρακολουθήσειένα άτομο που παρατηρεί κάποιον «ευτυχισμένο», για να νιώσει και εκείνοςευτυχία.

Αρνητικές σκέψεις

Ακόμη και ο τρόπος σκέψης ενός ατόμου είναι δυνατόν να μας επηρεάσει.Συγκεκριμένα, έρευνες σε φοιτητές που έμεναν σε πανεπιστημιακές εστίες, έδειξανπως ο τρόπος σκέψης, θετικός ή αρνητικός, του ενός συγκατοίκου επηρέαζε τοντρόπο σκέψης του άλλου.

Δύσπνοια

Είναι δυνατόν, αν παρατηρείτε κάποιον που παρουσιάζειδυσκολία στην αναπνοή, εντός ολίγου να εκδηλώσετε κι εσείς τα ίδια συμπτώματα.Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο φαινόμενο της ενσυναίσθησης.

Φαγούρα

Λόγω του ίδιου φαινομένου, της ενσυναίσθησης, είναι δυνατόν,όταν βλέπουμε κάποιον να ξύνεται, νακάνουμε κι εμείς το ίδιο, αφού ασυνείδητα ενεργοποιείται η αντίστοιχη περιοχήστον δικό μας εγκέφαλο.